Robbert Donk weet zich weer te verbeteren

15 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Robbert Donk zette dit weekend zijn zinnen op het NK langebaan zwemmen. Moreel gesteund door de goede resultaten bij de Kring kampioenschappen eind mei (driemaal goud, driemaal zilver en tweemaal brons) wist hij zichzelf in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion weer te verbeteren met diverse knappe pr's.

Het NK begon voor Robbert met de 50 meter vrije slag op de vrijdagochtend. Na een mooie race zette hij 23.64, een dik pr op de klokken. Hiermee plaatste hij zich als vijfde van Nederland de finale in de avond. Tijdens de finale wist Robbert zijn tijd nog iets aan te scherpen naar 23.61. Met deze tijd werd hij zesde van Nederland, maar eerste van zijn jaargang.

Op zaterdag werd de 200 meter vrije slag gezwommen. Hierop plaatste Robbert zich als veertiende voor de finale met een mooie tijd van 1.57.09. Goed voor de tweede plaats van zijn leeftijdscategorie.

Op zondag stond het koningsnummer op het programma: de 100 meter vrije slag. Tijdens de series wist Robbert zijn tijd van 52.52 aan te scherpen naar 51.83 waarmee hij als negende geplaatst werd in de finale. Tijdens de finale kwam hij net niet aan zijn tijd uit de series en finishte in 51.89, de negende tijd (tweede van zijn geboortejaar).

Robbert komt in het laatste weekend van juni nog in actie op het Nederlands Kampioenschap Sprint. Hij zwemt hier de 50 vlinder, 50 vrijeslag en de 100 meter wisselslag.