Met de kikker op pad

17 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM / WIJNGAARDEN - De Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard heeft een nieuwe educatieve activiteit in het leven geroepen. Met de Kikker op Pad kunnen kinderen van voornamelijk het basisonderwijs het leven ontdekken van de kikker en zijn leefomgeving.

Deelnemers aan het educatieve spel krijgen bij aanmelding bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) een tasje met opdrachten, kaartjes, een plattegrond van de heemtuin, zoekkaarten en ander materiaal om nader kennis te maken met de groene kikker en de bruine pad.

De kinderen kunnen zich aanmelden bij het SNCA (groepen van te voren aanmelden) en betalen € 10,00 borg voor het tasje met materiaal. Dan kan iedereen de tuin in en aan de hand van de opdrachten en zoekkaarten aan het ontdekken. Bij het opdrachtenblad is een puzzel gevoegd die de kinderen kunnen invullen en achterlaten bij het SNCA; mogelijk win je met het antwoord een leuke prijs.

Het SNCA is tot 01 oktober geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en ligt aan de Matenaweg 1 aan de rand van het Alblasserbos, nabij het Westeinde van Wijngaarden. Zie ook de website www.nvwa.nl of 0184-412618

advertentie
advertentie