Expositie 'Feest met Kant' verlengd

19 juni 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Kant is helemaal hip, de diverse moderne kleuren maken er tegenwoordig helemaal een feest van. Misschien daarom wordt de tentoonstelling ‘Feest met Kant’, die momenteel te zien is in museum Het Reghthuys, nog steeds heel goed bezocht. Het museum heeft dan ook besloten de expositie te verlengen tot en met 11 juli. De meeste artikelen die tentoongesteld zijn, zijn verwant aan feestelijke thema’s zoals trouwen en dopen.

Zo'n vier jaar geleden is Thea van Houwelingen uit Giessenburg met verschillende kantklosters uit deze regio begonnen met de voorbereidingen voor de expositie 'Feest met Kant'. Er staat een levensgroot bruidspaar met bruidsmeisje en bruidsjonker, verder zijn er gekantkloste handschoenen, kettinkjes, horlogebandjes, kussentjes met ringen, portemoneetjes, veel bloemen en een driedelige bruidstaart te zien. Er is ook een miniatuur dorpstafereel met een bruidspaar en minimarkt. Tijdens de openingstijden van het museum worden er ook demonstraties kantklossen gegeven.

De tentoonstelling is tot en met 11 juli te bezichtigen in museum Het Reghthuys, Dorpsstraat 10 in Giessenburg. Iedere woensdag- en zaterdagmiddag is het museum geopend van 13.30 tot 17.00 uur. Groepen zijn ook buiten de openingstijden welkom op afspraak, telefoon 0184-651577.

advertentie
advertentie