Alblasser Art Polder Parade

22 juni 2009 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - De 'polder' is op 11 en 12 september het podium voor een cultureel festival: de Alblasser Art Polder Parade. Kunstenaars en artiesten uit de streek, zowel amateurs als (semi)professionals, vertonen hier hun kunsten. Het plein voor het Bruisend Hart wordt omgetoverd tot een bruisend festivalterrein. De Art Deco spiegeltent zal een prominente plek innemen op het plein. Daaromheen staan kleinere tenten met allerlei functies: van een galerie tot een klein theatertentje voor Poëzie en Proza. Alle kunstvormen zijn ruimschoots vertegenwoordigd.

Op vrijdagmiddag wordt er gestart met een gevarieerd cultureel programma voor de bovenbouw van alle lagere scholen uit Giessenlanden: Anuschka Bozo (finaliste van So you think you can dance) komt een dansworkshop geven, er is een theatervoorstelling en speelt een klassiek orkest een bijzonder concert. Daarna loopt het programma door in en familieprogramma met allerlei leuke acts. ‘s Avonds zijn er diverse optredens van o.a. Shaky Ground (Met Rachel, finaliste van X-factor), Daniel Roos en The Tiny Little Bigband.

Zaterdag overdag zijn er optredens van verschillende dansgroepen, fanfares, koren, theatermakers (o.a. Fred Delfgauw en Roy Grunewald), dichters en verhalenvertellers. KNA heeft een bijzonder programma over Glen Miller in samenwerking met de Spectacles Jazzband. Er zijn verschillende ruimtes ingericht als expositieruimte voor maarliefst 25 lokale kunstenaars. Ook worden er workshops gegeven. Als afsluiter van het festival speelt de muziektheatergroep De Wereldband. Deze 6 jongens spelen op alles wat los en vast zit en zetten de tent op zijn kop. Bovendien is de toegang, net als voor alle andere voorstellingen, gratis. Kunst en cultuur voor iedereen. Aanmelden kan nog via de website: www.alblasserart.nl. Eind juli wordt het definitieve programma gepresenteerd.

advertentie
advertentie