Jaarmarkt van Dorpsweg naar Dirk IV-plein

22 juni 2009 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - Bijna dertig jaar was de Dorpsweg in Hoornaar de vaste stek voor de jaarmarkt. Op 27 juni gaat dat veranderen en wordt dit evenement verplaatst naar het Dirk IV-plein. Dit ondermeer vanwege het bouwproject De Gouden Leeuw, waardoor teveel marktruimte zou verdwijnen. Het nieuwe centrum van Hoornaar is bij uitstek geschikt voor dit evenement met aan de overzijde, achter het gezondheidscentrum, een ruime gelegenheid om auto’s te parkeren. Voor de fietsen is er plaats op het plein.

De nieuwe marktmeester Gerrit Verspui heeft meer dan 100 kramen en standplaatsen verkocht waarmee het plein tot aan de nok toe gevuld is. Naast de twee gezellige terrasjes, waar het koekslaan weer voor de nodige opwinding zal zorgen, zijn er ook verschillende oude ambachten te bewonderen zoals een palingrokerij, glas en lood, siersmederij, glasblazen en een tingieter. Op het plein is ook een grote plaats ingeruimd voor de rommelmarkt. Complete inboedels zijn opgehaald met verrassend mooie spullen.

Ook voor kinderen van jong tot oud is er van alles te beleven: gratis ponyrijden, een draaimolen, een springkussen voor de peuters en een springkussen tot 10 jaar. De peuterspeelzaal gaat de hele dag kinderen schminken in de tent van het secretariaat. Voor de wat oudere jeugd is er een bungé trampoline. Voor degenen die durven is het mogelijk meer dan 8 meter hoog te springen.

Meer dan 50 sponsors uit Hoornaar en omgeving maakten het mede mogelijk dat de jaarmarkt op deze wijze kan doorgaan. Het sponsorbord is geplaatst bij de ingang van het Dirk IV-plein, onder het toeziend oog van de stier Dirk IV.

advertentie
advertentie