Rabo Open Toernooi in Italiaanse sferen

22 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - 146 tennissers uit de wijde omgeving speelden van 13 tot en met 21 juni het 15e Rabo Open toernooi bij LTC De Merwede. Het tennispark was weer feestelijk versierd en het thema was dit jaar 'Italië'. Het clubhuis en het terras waren omgetoverd in de sferen van dit Zuid-Europese land. De pizza dozen konden dan ook niet ontbreken.

In enkele van de finales stonden ook spelers van LTC De Merwede. De finale in het DD 6 en in de HD-7-35+ was zelfs een heel LTC De Merwede onderonsje. Bij de dames stonden Petra Holleman en Annemiek Smaal tegenover Nelleke den Dunnen en Heleen Klop. Eerstgenoemden trokken aan het langste eind met twee keer 6-3 en werden de winnaressen. Bij de heren stonden de broers Ad en Nico Loeve tegenover Henk de Groot en Ben Schröder. De broers Loeve speelden een solide finale, lieten De Groot en Schröder de fouten maken en sleepten zo de overwinning uit het vuur. De eerste set was spannend en eindigde in een tie-break die door Schröder en De Groot werd gewonnen. De andere twee set waren voor de gebroeders Loeve: 6-2 en 6-2. Eerder stond Ben Schröder al in de HE-7 finale en daar was Erik van der Kolk zijn tegenstander. Ook deze finale sloot Schröder verliezend af: 3-6 en 4-6.

De als eerste geplaatsten René Bongers en Arie den Hartog moesten aantreden tegen de zeer fanatieke Papendrechtese broers Keijzer. Bongers en Den Hartog maakten hun favorietenrol waar en wonnen deze zinderende finale. Marco Egas, een van de jonge talenten van de club behaalde ook de finale in HE-6, waarin hij moest aantreden tegen Lars Boer van TV Waalrackets. Deze tegenstander bleek te sterk voor Egas en een tweede plaats was zijn deel.

Lars Boer speelde nog wel met Mirjam van Milligen van LTC De Merwede. Zij waren de strekste in het GD-7. Gert den Dunnen tenslotte haalde met de voor TOP uitkomende Peter van de Giessenwilde de titel binnen in de HD-6.

Alle winnaars op een rijtje:

Heren enkel 5: Ben Schellekens

Heren dubbel 5: René Bongers en Arie den Hartog

Heren enkel 6: Lars Boer

Heren dubbel 6: Gert den Dunnen en Peter van de Giessen

Dames dubbel 6: Petra Holleman en Annemiek Smaal

Gemengd dubbel 6: Henriette Wisman en Bas Hendrikx

Heren enkel 7: Erik van der Kolk

Dames enkel 7: Charlotte van Tiggelen

Gemengd dubbel 7: Mirjam van Milligen en Lars Boer

Dames dubbel 7: Hendra van der Linden en Monique Melotto

Heren enkel 8: Wout van Dijl

Heren enkel 7 35+: Coen Struys

Heren dubbel 7 35+: Ad Loeve en Nico Loeve

Dames dubbel 7 35+: Annette den Dunnen en Monique Leeuwenstein

Gemengd dubbel 7 35+: Elly Saffignani en Rian van Tempel

Dames enkel 8 35+: Elly de Hertogh

Dames dubbel 8 35+: Ati van Genderen en Anja Jeroense

advertentie
advertentie