Giessenlanden wint rechtszaak behoud dorpshuizen

22 juni 2009 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - De gemeente Giessenlanden mag eigenaar blijven van de dorpshuizen in zes kernen van de gemeente. Deze uitspraak deed de rechtbank van Dordrecht naar aanleiding van de zaak die Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) had aangespannen tegen de gemeente.

De BEM eiste dat de gemeente de dorpshuizen in Giessenburg, Arkel, Schelluinen, Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos zou afstoten en overdragen aan een zelfstandig horecaondernemer. De rechter oordeelde echter dat gemeente de dorpshuizen volgens de regels exploiteert en dus eigenaar mag blijven van de dorpshuizen.

Wethouder Wout de Jong: ,,In onze gemeente zijn veel actieve verenigingen. Zij spelen een belangrijke rol in het gemeenschapsleven. Als gemeente proberen wij hen waar mogelijk te ondersteunen. Onder andere door ervoor te zorgen dat er in de dorpen locaties zijn waar zij hun activiteiten kunnen uit te voeren. Deze zaak zorgde in de afgelopen vier jaar voor veel onrust bij de gebruikers en medewerkers van de dorpshuizen. We zijn daarom blij dat deze zaak nu is afgerond en dat de dorpsfunctie behouden kan blijven.”

advertentie
advertentie