Stekker uit Multi Functionele Accommodatie

23 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Door financiële redenen is het college van burgemeester en wethouders genoodzaakt de gemeenteraad een voorstel voor te leggen om de verdere uitwerking van de Multi Functionele Accommodatie stop te zetten. En zo lijkt een einde te komen aan het plan om in Boven-Hardinxveld voor verschillende partijen een gezamenlijke accommodatie te realiseren. Het voorstel tot stopzetting wordt woensdagavond 24 juni vanaf 19.30 uur besproken in de commissie samenlevingszaken in het gemeentehuis.

Van Multi Functioneel Centrum tot Multi Functionele Accommodatie groeide het plan voor een ruimte voor meerdere organisaties in Boven-Hardinxveld. De uitwerking van het Masterplan had echter heel wat voeten in aarde. Al in 2005 werd gesproken over het toenmalige MFC, maar aan het plan voor een MFA lijkt nu een einde te zijn gekomen. De gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam wordt een voorstel voorgelegd om verder onderzoek naar de realisatie van de Multi Functionele Accommodatie te staken.

Het Masterplan waarin de gemeente, Regenboogschool, Merwedeschool, Drijvershof, SKEW, Rivas voor verpleeghuiszorg, HKC, Omnivera, Bibliotheek, Peuterspeelzaal en Catalpa participeerden voor realisatie van het MFA wordt, als het aan het college ligt, stilgelegd. De gemeente zou een te groot financieel risico lopen als een of meerdere partijen afhaakt of onder gewijzigde omstandigheden gaat deelnemen. Ook is nog geen overeenstemming bereikt over de financiële verhoudingen. De gemeente stelt dat het MFA inhoudelijk gezien een nieuwe centrumvoorziening naar Boven-Hardinxveld brengt, maar dat er teveel risico’s zijn. De tekorten zouden volgens de gemeente oplopen tot ten minste 266.000 euro en ze vindt het niet verstandig het plan door te zetten.

Als de commissie heeft gesproken over het voorstel van het college van b&w neemt de gemeenteraad in haar vergadering van 2 juli een besluit over het voorstel.

advertentie
advertentie