‘We willen in kroegen, cafés en op festivals spelen’

23 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – Als ze Ilse de Lange’s ‘I’m not so tough’ zingen, loopt het kippenvel over je armen. De schoonzussen Corika (35) en Marja (34) Minheere zingen zuiver en worden minimaal begeleid door gitarist Erik de Jong (40). De drie wonnen onlangs de eerste Hardinxveldse ‘battle of the bands’, POPHA!. Aan het eind van deze week staat het drietal op het podium van het Slingelandfestival in Goudriaan.

Door Marjanne Dijkstra

Ze weten niet zo goed of ze Acoustic D-votion nu wel een band mogen noemen. Corika: ,,We zijn maar met z’n drieën en Erik is de enige die een instrument bespeelt. Hij kan met een gitaar een hele band zijn.” Erik voegt toe: ,,Maar de samenzang is ook heel erg goed. Ik kan me met een gitaar helemaal uitleven. Het is een uitdaging om een liedje anders te brengen.” Corika: ,,We willen met het minimale het maximale eruit halen. We horen ook vaak dat de stemmen van Marja en mij goed bij elkaar kleuren. Meestal zingen we tweestemmig, maar soms zingt Erik ook mee.”

Sinds vorig jaar januari repeteren de drie iedere dinsdag. Marja vertelt: ,,Eerst speelden Corika en Erik samen, maar ik had ook al eerder samen met Corika gezongen. We speelden allemaal in verschillende bands, maar met Acoustic D-votion zijn we nu hard bezig.” Corika meent dat het heel erg goed gaat: ,,Vaak heb je met een band na ongeveer een jaar een terugslag, maar met Acoustic D-votion hebben we dat niet. We zijn juist bezig met het zoeken naar nieuwe nummers.”

Het repertoire van de drie is heel verschillend, maar bevat vooral veel nummers uit de jaren tachtig. Corika: ,,We hebben een repertoire van zo’n vijfentwintig nummers met bijvoorbeeld True Colors van Cindy Lauper, nummers van Crowded House, Spandau Ballet, maar ook Ilse de Lange en Nelly Furtado. We frissen veel oude nummers op. We willen graag positieve nummers spelen en zingen.”

Meedoen aan PopHa! leek de drie ‘wel leuk’. Corika: ,,En toen wonnen we nog ook.” Het juryrapport loog er echter niet om: de covers zouden origineel klinken, het gitaarspel van gitarist Erik werd ‘strak’ genoemd en de dames werden ‘twee gouden strotten’ toegedicht. Super, vinden de drie. Echt meedoen aan grote talentenjacht als X Factor of Hollands Got Talent zien de drie niet echt zitten. Corika: ,,Het heeft zoveel consequenties. Dan moet ik mijn gezin opofferen. Ik zou het wel leuk vinden om eens voor de koningin te mogen zingen. Of bijvoorbeeld op een bevrijdingsfestival of de zomerfeesten in Gorinchem” Marja vult aan: ,,Of Pinkpop!”

Voor de toekomst zijn de drie dus druk bezig. Ze willen regelmatig gaan optreden in cafés, kroegen, festivals en andere feestjes. Erik: ,,We willen ook onze eigen nummers gaan schrijven” Corika: ,,We willen onze eigen frisse, positieve nummers gaan maken.” Wie het drietal in actie wil zien kan vrijdag 26 juni vanaf 20.00 uur terecht op het Slingelandfestival op recreatieterrein Slingeland in Goudriaan. Samen met Witness uit Oud-Alblas openen zij het driedaagse festival met een lounge-avond. Ook Theatergroep 'de Click' uit Brandwijk zal deze avond twee maal een voorstelling geven. Er is bovendien gelegenheid om te tafeltennissen, te airhockeyen of darts te spelen met een snack in de hand.

Op de zaterdagmorgen worden als vanouds alle kinderen uit de dorpen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar verwacht. er wordt gezongen, een verhaal vertelt en er zijn spelletjes, alles rond het thema van dit jaar: 'Niemand zoals jij!'. Zie voor opstappunten www.slingelandfestival.nl. Een goede tip van de organisatie: ,,Trek niet je mooiste kleren aan en vergeet je bord, lepel en beker niet."

's Avonds staat Gerald Troost, de hoofdact van het Slingelandfestival, op het podium. De Veenendaalse gospelzanger heeft momenteel een poliep op zijn stembanden waardoor zingen nu niet mogelijk is. In samenwerking met hem is er een passende oplossing gevonden. Hij komt wel naar het Slingelandfestival, maar een andere zanger zingt zijn liederen en Gerald bespeelt zelf de piano.

Zondagmiddag om 14.00 uur wordt het Slingelandfestival afgesloten met de altijd drukbezochte tentdienst. Medewerking hieraan wordt verleend door het Slingelandkoor en de Slingelandband. Spreker tijdens deze tentdienst is Arie de Rover uit Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie