Open dag brandweer Giessenlanden

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - Tijdens de open dag van Brandweer Giessenlanden afgelopen zaterdag hebben zo'n 600 bezoekers een kijkje genomen op een van de drie brandweerposten. Op de posten waren demonstraties te zien zoals: vlam in de pan, het gebruik van een warmtebeeldcamera en redgereedschap en meer.

Op de post in Arkel stond een crashtender van de militaire luchthaven Gilze-Rijen. Dit 44 ton wegende gevaarte kon door het publiek van dichtbij bekeken worden. In Giessenburg stond een hoogwerker waar geïnteresseerden mee omhoog konden tot maar liefst 32 meter. Eenmaal boven was zelfs de Van Brienenoordbrug te zien. Op de brandweerpost in Hoornaar/Noordeloos stond een nieuwe tankautospuit die binnenkort aan die post geleverd wordt. Dit nieuwe voertuig is uitgerust met de meest recente technische snufjes en dient ter vervanging van zijn 17 jaar oude voorganger. Bezoekers konden met een oud of nieuw voertuig van de ene naar de andere post rijden zodat ze niets hoefden te missen.

Tijdens de open dag stond ook het werven van nieuwe brandweervrijwilligers centraal. Verdeeld over de drie posten zijn er tien personen die serieus overwegen brandweervrijwilliger te worden. Belangstellenden kunnen zich nog steeds als vrijwilliger aanmelden bij de commandant brandweer, de heer G. van der Leeden, via 0183-583838 of e-mail g.van.der.leeden@giessenlanden.nl.

advertentie
advertentie