'Niet denken maar doen'

26 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Juist of onjuist: theater spelen is lappen tekst uit je hoofd leren, constant oefenen op je rol tot je alles perfect beheerst en geen fouten maken als je voor publiek optreedt? Het antwoord is: onjuist. Theater kun je ook spelen op basis van improvisatie. Ter plekke spelen met de onderwerpen die uit het publiek krijgt aangereikt worden, met weinig attributen en voorbereidingstijd en alles onder het motto: 'niet denken, maar doen!'. Om dit onder de knie te krijgen start de SKEW na de zomer een workshop improvisatietheater.

Improviseren is een vaardigheid die iedereen beheerst. In het dagelijks leven zijn we voortdurend aan het improviseren zonder dat we ons daar bewust van zijn. We zijn aan het praten, aan het denken en reageren op situaties om ons heen. Dit improviseren is prima te gebruiken om theater te spelen. Het vormt de basis van de workshops improvisatietheater, die in het nieuwe seizoen gegeven worden door de stichting SKEW.

In beide workshops werken de cursisten de grondbeginselen van het improvisatietheater stap voor stap uit, om zo telkens weer originele theaterscènes voor de medecursisten neer te zetten. Deze workshops vinden plaats op donderdag 10 september en donderdag 1 oktober en worden gegeven van 19:30 tot 22:00 uur in SKEW-locatie de Ducdalf, Scheldestraat 1. De prijs bedraagt 5 euro. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan vanaf nu bij de SKEW, via 0184-612771 of via e-mail: ineke@ducdalf.nl onder vermelding van naam, adres, woonplaats en telefoon.

advertentie
advertentie