Voedselbank nu ook in Hardinxveld-Giessendam

28 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De inwoners van Hardinxveld-Giessendam kunnen vanaf 19 augustus een beroep doen op de Voedselbank.

In samenwerking met de voedselbanken Sliedrecht en Giessenlanden/Zederik wordt in het dorp een uitgiftepunt ingericht voor het uitdelen van voedselpakketten. Een kleine tien gezinnen maken al gebruik van deze mogelijkheid via de genoemde voedselbanken. De voedselpakketten worden voorlopig samengesteld in de Bonkelaar in Sliedrecht en door vrijwilligers vervoerd naar het uitgiftepunt. Daar kunnen mensen terecht voor het ophalen van het pakket, zodat zij niet meer zelf voor vervoer naar Sliedrecht hoeven te zorgen.

Het aanvragen van een pakket gebeurt via bestaande hulpverlenende instanties zoals Maatschappelijk Werk en Diaconie. Voor de beoordeling van de aanvraag worden de landelijke regels gehanteerd.

In Sliedrecht is de voedselbank in drie jaar tijd gegroeid in uitgifte van vijf naar vijftig pakketten. De inschatting is dat ook in Hardinxveld-Giessendam een groot aantal gezinnen woont dat niet meer rond kan komen. Dit kan een tijdelijke situatie zijn of langdurig. Het is een feit dat ondanks de vele goede voorzieningen die ons land kent, ook naast onze eigen deur mensen - vaak onzichtbaar - armoede lijden. Het is ook een feit dat veel goed voedsel wordt vernietigd, doordat er een verkeerd etiket op zit, het product uit de handel wordt genomen, of bij levering niet lang genoeg houdbaar is om in de schappen te plaatsen. Door het samenstellen en uitdelen van voedselpakketten wordt het overschot herverdeeld.

Het uitgiftepunt Hardinxveld-Giessendam zoekt enthousiaste vrijwilligers, voor het samenstellen van de pakketten, transport en uitgifte, maar ook mensen die op een andere manier willen ondersteunen, bijvoorbeeld door deel te nemen aan het organisatieteam. Nadere informatie is verkrijgbaar bij Paul Letterie, 614131 en het IGO (servicepunt voor Welzijn, Wonen en Zorg), 611454). Of per e-mail: info@voedselbanksliedrecht.nl. Zie ook www.voedselbanksliedrecht.nl

Dit initiatief wordt gesteund door bestaande voedselbanken in de regio. In de Alblasserwaard is nog niet overal een voedselbank beschikbaar. De Voedselbanken Papendrecht, Giessenlanden/Zederik en Sliedrecht werken samen om ook in andere delen van de Alblasserwaard voedselhulp beschikbaar te kunnen stellen. Financiële ondersteuning vindt onder andere plaats door de Rabobank Bidon Classic, waar vertegenwoordigers van de Voedselbank Sliedrecht zaterdag het mooie bedrag van € 4500,-- in ontvangst mochten nemen.

Links op de foto penningmeester Jan Willem Vulto die namens de voedselbank Sliedrecht de cheque in ontvangst mocht nemen.

advertentie
advertentie