Activiteiten Jeugdland

2 juli 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Jeugdige thuisblijvers uit Giessenburg hoeven zich zeker niet te vervelen in de eerste en laatste week van de zomervakantie. Dan is er namelijk weer Jeugdland met tal van activiteiten voor jong en oud. Deze zomer is het thema van Jeugdland 'het Circus'. De organisatie is dan ook nog op zoek naar mensen die in de laatste vakantieweek een voorstelling willen geven. Daarnaast zijn jongleerspullen, éénwielers of andere circusattributen welkom.

Programma 17 tot en met 21 augustus

Deze week begint met timmeren en bouwen, want maandag om 10.00 uur begint het timmerdorp. Het thema is Circus. Trek stevige schoenen aan tijdnes het timmerdorp. Ook moeten de kinderen zelf een hamer, een nijptang of een zaag meenemen. Donderdag worden de hutten weer afgebroken en het hout wordt afgevoerd om verbrand te worden bij het zwembad om 19.00 uur.

Kinderen vanaf 2 jaar tot en met 6 jaar kunnen op dinsdag 18 augustus fietsen en steppen versieren. Voor materiaal wordt gezorgd. Aanvang is om 10.00 uur. De oudere jeugd kan zijn of haar tent verder afmaken.

Elk kind mag zijn of haar spulletjes verkopen op de vrijmarkt van 19 augustus. De kindermarkt duurt van 14.00 uur tot 15.30 uur. Vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur is er een circusdisco met optredens van de circusartiesten.

Op donderdag worden de hutten weer afgebroken. Daarna wordt een spelmiddag gehouden. Deze middag is voor alle leeftijden en duurt tot ongeveer 16.00 uur. ‘s Avonds vanaf 19.00 uur worden alle hutten verbrand bij het zwembad. Deze tweede vakantieweek wordt afgesloten met een kinderkermis. Aanvang is van 14.00 tot 16.00 uur.

Voor leden zijn alle activiteiten gratis en niet-leden kunnen dagelijks een kaartje kopen voor € 1,50 per persoon per activiteit, met uitzondering van het kamperen en kinderkermis dat kost € 5,00 euro per persoon per activiteit. Voor logees van leden is er een weekkaart te koop voor € 5,00 per persoon. Hier zijn het kamperen en de kinderkermis niet bij inbegrepen, de kosten zijn zoals vermeld € 5.00 per activiteit extra.

advertentie
advertentie