Alzheimercafé in Gorinchem

3 juli 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Alzheimer Afdeling Dordrecht en omstreken, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en Zorggroep Rivas verzorgen dinsdag 14 juli een ontmoetingsavond in verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg. De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot circa 21.30 uur.

De ziekte van Alzheimer komt op kousenvoeten. Het proces is al heel lang bezig voordat de patiënt of omgeving merkt dat iemand 'anders' reageert. Velen vinden dat de leeftijd hen parten speelt: 'iedereen vergeet toch wel eens wat?!' Maar wat verandert er dan eigenlijk en waarom? Hoe gaat dat dan? De DVD 'Met mij is niks mis' laat via animatie zien op welke wijze de hersenen worden aangetast en dat deze hersenziekte maakt dat er verlies optreedt in alles waar de patiënt voorheen wel toe in staat was. De informatiestand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig met folders, brochures en het verkrijgen van mondelinge informatie. De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

Bel voor vragen over dementie de Alzheimer-telefoon 030-6567511 of raadpleeg de website www.alzheimer-nederland.nl. Voor informatie: Alzheimer Afdeling Dordrecht e.o., Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, Irma C. van Milt-Bethlehem, 078-6180289. E-mail: miltbeth@hetnet.nl.

advertentie
advertentie