Onderzoek lokale woningmarkt

3 juli 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Op initiatief van wethouder De Jong, portefeuillehouder wonen, laat het college van Hardinxveld-Giessendam een quickscan van de lokale woningmarkt uitvoeren. Het college wil zo in kaart brengen hoe het woonbeleid kan worden aangepast en welke instrumenten daarbij nodig zijn. De scan wordt mede tot stand gebracht door verschillende sleutelfiguren van de lokale woningmarkt. Zo kan vanuit een breed scala van partijen een beeld van de lokale woningmarkt in deze mindere economische tijd worden gecreëerd.

Een selectie van projectontwikkelaars, makelaars, Woonstichting Omnivera, de Rabobank, de ouderenbond, het Wmo-platform, woonzorgcentrum De Lange Wei en beleidsmedewerkers van de gemeente zijn benaderd om mee te werken aan dit onderzoek. Deze sleutelfiguren zijn inmiddels individueel geïnterviewd.

Daarnaast houdt de gemeente deze maand onder leiding van wethouder De Jong een ronde-tafelgesprek. Tijdens dit gesprek nemen de betrokkenen samen aan de hand van thema’s en stellingen de lokale woningmarkt nog eens onder de loep.

De quickscan gaat in op het huidige woonbeleid tot 2015 en wat daarvan tot nu toe is gerealiseerd. De op te stellen rapportage moet leiden tot een aantal aanbevelingen tot aanpassing van het huidige woonbeleid, opdat zo goed mogelijk in deze huidige economische situatie kan worden ingespeeld op de woonbehoeften (kwantitatief en kwalitatief) van dit moment.

De resultaten van de scan, de aanbevelingen en concrete aanpassingen aan het woonbeleid worden in september verwacht.

advertentie
advertentie