Met de enkels in de modder tijdens rolvierdaagse

3 juli 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Regen en zon, niets heeft de bewoners van De Lange Wei weerhouden om vier dinsdagen mee te gaan tijdens de rolvierdaagse. Deze tocht is dinsdag 9 juni van start gegaan en is dinsdag 30 juni afgesloten met gebak, een boeket bloemen en een medaille.

Op 9 juni gingen de ruim 35 bewoners met goede moed van start naar Baarle-Nassau voor de eerste wandeldag. Aangekomen in restaurant ‘De Engel’ werd, na een kopje koffie en een stukje gebak, in democratisch overleg besloten deze dag niet te wandelen. Het regende pijpenstelen. In plaats van een wandeling maakten de bewoners een bustour door de omgeving. Marlies van der Ven, de gepensioneerde activiteitenbegeleider van De Lange Wei, trad op als reisleider en vertelde onderweg allerlei interessante verhalen over de omgeving.

De week erna stond een wandeling in de Mariënwaert in Beesd op het programma. Na een kopje koffie en gebak in het Pannenkoekenhuis werd een mooie wandeltocht gelopen en gerold. Op een natuurpad was er even wat last van de regen, maar verder was het een mooie dag en wandeling. Meneer Klop heeft met alle vier de wandelingen meegelopen. ,,De Mariënwaert vond ik fantastisch. We reden met de enkels in de modder. Prachtig”, vertelt hij glunderend.

Ook 23 juni was er weer een wandeling. Deze keer werd er gewandeld door de bossen van Dorst. Na een wandeling van bijna twee uur genoten de bewoners en de vrijwilligers van een kopje koffie en een stukje gebak genoten in de Setershoeve. Mevrouw Tobias was in Dorst mee met de wandeling: ,,Ik vond alle wandelingen heel mooi. Dorst heeft een heel mooie omgeving, waar we prachtig gewandeld hebben.”

De eindwandeling, op dinsdag 30 juni, was in Boven-Hardinxveld. Het was een heel warme dag, met zo’n 26 graden, waardoor de bewoners een korter rondje wandelden. De bewoners werden feestelijk onthaald met bloemen. Mevrouw Vonk-Both deed al voor de derde keer mee aan de rolvierdaagse, georganiseerd door De Lange Wei. ,,Ik vind het heel erg leuk om mee te doen. Ik heb net heel mooie bloemen gekregen van mijn zus, erg leuk. De tocht in Baarle-Nassau vond ik prachtig. We hebben daar een mooie tocht gemaakt met de bus. Ook de wandeling hier in Hardinxveld vond ik leuk. Het was wel erg warm."

Onder het genot van een drankje en een stukje gebak, kreeg iedere bewoner/vrijwilliger een mooie medaille en een boeket bloemen. De wandelingen, de koffie met het gebak en de medailles zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Burgemeester de Boerstichting.

Woonzorgcentrum De Lange Wei bevindt zich aan de Rembrandthof 85 in Boven-Hardinxveld en is te bereiken via 0184-678000 of info@delangewei.nl.

advertentie
advertentie