Knikkers rollen op Ovale Stuiterplein

6 juli 2009 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - De Ovale Stuiter in Noordeloos is weer volop bezig met de voorbereiding van het 33ste Nationaal Kampioenschap Kuiltjeknikkeren dat vrijdag 31 juli wordt gehouden. De eerste knikker rolt om 19.00 uur op het Ovale Stuiterplein; vooraf wordt het Ovale Stuiterlied gezongen. Tot de deelnemers behoort onder anderen burgemeester Els Boot van de gemeente Giessenlanden.

Het knikkercomité heeft recent de Knikkerkoningin en haar prinses aangewezen. Deze ceremoniële taak wordt vervuld door Anneke den Ouden (koningin) en Carmen Vink (prinses). Jaarlijks worden nieuwe hoogheden aangewezen; een vaste verschijning in de knikkerarena is baanveger Arie Wallaard, die van nagenoeg het begin in deze functie bij het knikkerfestijn is betrokken. Koningin Anneke is 22 jaar; zij is werkzaam als sportinstructrice bij Physiofit. Carmen is tien jaar en leerlinge van de School met de Bijbel. Anneke was in 1996 Knikkerprinses. Anneke en Carmen zijn maandag 3 augustus actief als rondemissen voor de achttiende Ronde van Noordeloos.

Op een van de foto’s staat het groene knikkerbeeld met op één van de zuilen ‘De kraai die het licht zag’ De kraai heeft een knikker in zijn snavel, ‘gepikt’ van de spelende kinderen. Het kunstwerk werd 1992 geplaatst; het is gemaakt door de Alblasserdamse kunstenaar Roel Teeuwen.

advertentie
advertentie