Met foto’s en verhalen komt het verleden tot leven

8 juli 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Aan de hand van oude foto’s van Hardinxveld en Giessendam worden donderdag 16 juli in de bibliotheek aan de Pietersweer 34 herinneringen opgehaald.

De heer Van der Plas heeft destijds vanaf de Boogbrug, over Buitendams, door de Peulenstraat en de Rivierdijk naar Boven Hardinxveld en over het spoor naar Giessen Oudkerk foto’s verzameld en gemaakt. Deze foto’s zijn door plaatsgenoot de heer Van der Wiel zodanig bewerkt en op cd gezet, dat nu een groot aantal mensen hier van kan genieten. Deze foto’s worden op een groot scherm getoond, de verhalen die erbij horen worden verteld door K. Brandwijk en R. Verbaan, veelal in dialect.

,,Iedereen die zelf herinneringen heeft, kan deze delen en vertellen. Dat verhaal kan worden verteld aan de hand van een foto of een voorwerp en moet ongeveer vier minuten duren.In de bibliotheek is een computer aanwezig. De verhalen kunnen daar op worden genomen", aldus Nel Scheijgrond van de bibliotheek. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het inlichtingenbureau in de bibliotheek.

De samenkomst op donderdag 16 juli begint om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Om 18.45 gaan de deuren van de bibliotheek open en staat koffie en thee klaar. Opgeven kan telefonisch (0184-612454) aan de balie en via de mail: nscheijgrond@bibliotheeknetwerkzhzo.nl.

advertentie
advertentie