De Politiewijzer valt weer op de mat

10 juli 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Politie Zuid-Holland-Zuid geeft een nieuwe editie uit van de Politiewijzer voor alle inwoners in de regio Zuid-Holland-Zuid. De Politiewijzer is een gids met informatie over hoe mensen de politie kunnen bereiken, wanneer zij een beroep op de hulpdienst kunnen doen en wat de politie voor een slachtoffer van een misdrijf kan betekenen.

,,De Politiewijzer biedt een kijkje in onze keuken en laat zien voor welke zaken mensen op ons als korps kunnen rekenen. Ook wordt informatie gegeven hoe de veiligheid kan worden vergroot. Op straat, maar ook in en om de woning. Zo zijn er pagina’s met tips om de woning veiliger te maken, de veiligheid in het verkeer te vergroten en de kans op diefstal te verminderen", aldus een woordvoerster.

De politiewijzer laat lezers ook kennismaken met de buurtagent. Binnen iedere gemeente zijn een of meerdere buurtagenten werkzaam. Hij laat zich zien in de wijk en is er als partner in geval van wijkgerichte problemen. In deze gids is precies terug te vinden welke buurtagent in de wijk het aanspreekpunt is. In de wijzer is er ook aandacht voor het (anoniem) melden van misdaden of verdachte situaties en voor het betrekken van burgers bij opsporingszaken via SMS-alert.

De Politiewijzer verschijnt een keer per twee jaar in zestien verschillende gemeente-edities in een oplage van ongeveer 200.000 in de gehele regio Zuid-Holland-Zuid. De bezorging van de nieuwe Politiewijzer vindt plaats van 14 juli tot 19 juli, samen met de reclamefolders. Mensen die de Politiewijzer niet in de bus hebben gekregen (bijvoorbeeld vanwege de nee/nee of ja/nee sticker) kunnen deze vanaf eind juli gratis afhalen op ieder politiebureau in de regio of kunnen de Politiewijzer vinden via een link op www.politie.nl/zuid-holland-zuid.

advertentie
advertentie