Cursus ‘leren masseren’ van Rivas

14 juli 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Massage is zo oud als de mensheid. Intuïtief wrijven we op een pijnlijke plek of kneden we onze nek bij pijn en vermoeidheid. Een goed uitgevoerde massage houdt ons lichaam in goede conditie, is een weldaad voor de geest en kan de kans op blessures verminderen. Iedereen kan het leren en daarom geeft Rivas Extra de cursus masseren. Hoe het moet, wanneer het kan en vooral ook: wanneer niet.

Massagetechnieken als drukken, strijken en kneden komen aan de orde, alsmede het contact tussen de ‘masseur’ en de gemasseerde. De technieken zijn gebaseerd op de klassieke of Zweedse massage. In de bijeenkomsten wordt zowel aan de theorie als aan de praktijk aandacht besteed. De leiding is in handen van een massagedocent, die voorafgaand aan de cursus aan de hand van een vragenlijst beoordeelt of deelname vanuit gezondheidskundig oogpunt verantwoord is.

De cursus vindt plaats in het Managementcentrum naast het Beatrixziekenhuis aan de Banneweg 57 in Gorinchem. De cursus start donderdag 3 september en bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 19.30 tot 21.15 uur. De kosten bedragen € 180 inclusief cursusmateriaal. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding via 0900-8440 of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie