Cursusaanbod SKEW

14 juli 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De SKEW start na de zomer weer met een hele serie cursussen en workshops. Hierbij een greep uit de lange lijst activiteiten.

In de cursus Digitale fotografie komt u tegen: foto-opdrachten, voorbeelden uit boeken en tijdschriften, werkbesprekingen, expositiebezoek, een foto-excursie en nog veel meer. De cursus bestaat uit vijf lessen en een foto-excursie op een nader te bepalen zaterdag. Voor deze cursus heeft u een digitale camera met handmatige instelmogelijkheden nodig. De start is donderdag 18 september van19:30 tot 22:00 uur. Docent is Peter Hol. Prijs: 80 euro voor 6 lessen (tweewekelijks), inclusief een praktijkdag met een bezoek aan het Fotomuseum in Rotterdam en uitgebreide documentatie (niet inbegrepen in prijs). Locatie: De Ducdalf

Met de cursus Digitale foto’s bewerken 1 kunt u in een handomdraai foto's bewerken of verfraaien of verrassende effecten toepassen. Het programma (cd-rom) bevat honderden kant-en-klare sjablonen waarmee u bijvoorbeeld snel posters, visitekaartjes, kalenders en wenskaarten kunt ontwerpen. De start is op dinsdagavond 22 en vrijdagmiddag 25 september. Prijs: 115 euro, eventueel naslagwerk 35 euro, inclusief software (niet verplicht). Locatie: De Ducdalf.

Wat is het toch vervelend om telkens naar de letters van het toetsenbord te moeten zoeken. Denkt u maar aan het typen van emails aan uw familieleden, en hoeveel tijd u kunt besparen als u blindelings de toetsen weet te vinden. Daar is heel gemakkelijk iets aan te doen met de cursus Toetsenbordvaardigheid, maar het vereist wel zelfdiscipline. Want het woord zegt het al, het is een vaardigheid, die u opdoet door veel te oefenen. De cursus start op maandagmiddag 14 september en woensdagmiddag 16 september, respectievelijk op de Ducdalf en Drijvershof. Prijs: 125 euro voor 10 lessen, exclusief een cursusboek à 10 euro.

Hoe zoekt u iets op internet op of hoe mailt u als u nog nooit achter een computer hebt gezeten? En even vragen aan de kinderen of kleinkinderen is er ook niet bij want die hebben of geen tijd, of ze vertellen het zo snel dat u het terplekke weer vergeet! Herkent u zichzelf in bovenstaand verhaal, dan is de cursus Computergebruik voor oudere starters iets voor u. De lessen starten op donderdag 17 september van 9:30 tot 12:00 uur en op vrijdag 30 oktober van 14:30 tot 17:00 uur. Marco Kop van het ECO College is de docent. Prijs: 125 euro voor 6 lessen, exclusief een cursusboek à 10 euro. Locatie: De Ducdalf.

Toepassing van inzichten uit de psychologie vinden we thuis, op straat, in het verkeer, op school, in het werk en tijdens de vakantie, kortom in ons hele leven. Waarom zijn technieken als coaching, counseling, N.L.P. en de programma's van dr. Phil en anderen zo populair? Wat houden globaal verschillende therapievormen in? Hoe verloopt een rouwproces en waarom vinden we de één sympathiek en kunnen we de ander niet uitstaan?

De cursus Verkenningen in de psychologie van drs. Wim Lötgerink geeft hier inzicht in. De start is maandag 7 september van 19:30 tot 21:30 uur en de prijs 80 euro voor 6 lessen, inclusief cursusmap. Locatie: De Ducdalf

Stichting voor Sociaal Kultureel Educatief Werk Hardinxveld-Giessendam 0184-612771.

advertentie
advertentie