Ontspannen met stoelmassage

14 juli 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een krukje en een paar handen is het enige dat nodig is voor een stoelmassage. Deze uitkomst wordt in een cursus aangeboden door Rivas Extra.

,, Stoelmassage is een korte, ontspannende en activerende massage van hoofd, rug, nek, schouders, armen en handen. Na een stoelmassage voel je je ontspannen en verfrist, doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Het is tevens een zeer effectieve manier om de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen. Bovendien heb je geen dure massagestoel nodig. Stoelmassage is ook een uitkomst als je niet op je buik kunt liggen bijvoorbeeld na een operatie of bij zwangerschap. Het neemt slechts weinig tijd in beslag en kan gemakkelijk op de werkplek of in een huiskamer worden gegeven”, volgens een woordvoerster van de Rivas.

De cursus Stoelmassage die Rivas Extra organiseert heeft raakvlakken met de Touch Pro massage, maar is daarnaast uitgebreid met een mix van massagegrepen uit verschillende massagestijlen bijvoorbeeld uit de Klassieke massage, de Ayurvedische massage en de drukpuntmassage.

De massage kan over de kleding heen worden gegeven, maar tijdens de cursus wordt geleerd om op de blote huid te masseren.

De cursus is geschikt voor iedereen. Ervaring met massage is niet nodig. Ook mensen die last hebben van reuma kunnen de cursus volgen. De ervaring is zelfs dat door gebruik van de handen, de vingers en handen soepeler worden. Deelnemers aan de cursus moeten vooraf een vragenlijst invullen zodat de docent kan bepalen of deelname vanuit gezondheidskundig oogpunt verantwoord is.

De cursus vindt plaats in het Managementcentrum naast het Beatrixziekenhuis aan de Banneweg 57 in Gorinchem en wordt gehouden op dinsdag 1, 8, 15, 22 en 29 september 2009 van 19.30 tot 21.30 uur. De kosten bedragen 100 euro inclusief cursusmateriaal. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding via 0900-8440 of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie