Rivas Extra organiseert cursus Tai Chi

14 juli 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Rivas start woensdag 2 september met tien wekelijkse bijeenkomsten waarin het ontdekken en ontwikkelen van een eigen manier van bewegen centraal staan. Dit gebeurt door middel van de eeuwenoude Chinese bewegingsleer Tai Chi. Tai Chi helpt gespannen spieren en gewrichten los te maken en door het geconcentreerd bezig zijn, ontspant ook de geest en wordt het hoofd weer helder. De oefeningen worden op een rustige manier uitgevoerd, kosten geen inspanning en zijn geschikt voor jong en oud.

De langzame sierlijke bewegingen hebben een gunstig effect op ademhaling, bloedsomloop, spijsvertering, zenuwstelsel. Tai Chi is een natuurlijke methode om gezond te blijven en kracht te ontwikkelen. Ook ouderen of mensen met een lage conditie, reumatische aandoeningen, fybromyalgie, hernia, ademhalingsproblemen, burn-out en andere spanningsklachten kunnen aan de cursus deelnemen.

De cursus start woensdag 2 september en de tien wekelijkse bijeenkomsten worden gehouden van 20.30 tot 21.30 uur in de recreatieruimte van de Joost van den Vondelflat in Sliedrecht. De kosten bedragen 107 euro. De cursus voor gevorderden wordt wekelijks van 19.30 tot 20.30 uur gehouden en kost 126 euro per kwartaal.

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding tijdens kantooruren terecht bij Rivas Extra via Rivas Zorglijn, 0900-8440 of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie