Actueel fotoboek over Noordeloos en zijn inwoners

24 juli 2009 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - Noordeloos.Nu is de titel van een fotoboek dat komende herfst verschijnt; uitgever is de Verenigingsraad Noordeloos. Het fotoboek, voornamelijk in full color uitgevoerd, roept herinneringen op aan het boekje dat 35 jaar geleden door de Verenigingsraad werd uitgegeven. ,,Het boek wordt samengesteld met foto’s van mensen, specifieke plaatsen, bedrijven en fenomenen van deze tijd”, aldus de flyer die dezer dagen is verschenen. Een van de hoofdstukken gaat over de bijnamen van Noordelozers, vroeger en tegenwoordig.

De fotografie en de lay-out worden verzorgd door Ferry Verheij, die in 2005 ook het boek voor de jubilerende fanfare Volharding maakte. Er komen ook foto’s en teksten in van Jaccolien Wallaard. Verder wordt de pen ter hand genomen door Kees Bikker en Henk Bovekerk. Laatstgenoemde werkte in 1974 ook mee aan de eerste uitgave. Anja Maasland en Elly de Jong trekken de kar namens het bestuur van de Verenigingsraad.

In Noordeloos.Nu wordt het accent gelegd op de foto’s; dat betekent dat ervan uitgegaan wordt dat de teksten kort zijn. Moeten teksten door eindredacteur Henk Bovekerk worden ingekort dan komt de langere versie op de dit najaar voor dit doel te lanceren website Noordeloos.Nu.

Op de aanstaande jaarmarkt (1 augustus) kunnen de Noordelozers al een blik werpen op de ruwe opzet van de nieuwe publicatie. Bij voorintekening kost het boek (tegen de honderd pagina’s) tien euro. Op 6 november wordt het eerste exemplaar ten doop gehouden tijdens een bijeenkomst in het dorpshuis. Na die datum is de prijs vijftien euro; er wordt een beperkte oplage gedrukt.

Voor informatie: Henk Bovekerk tel.0183-581536 of 06-16056395.

advertentie
advertentie