Leger des Heils ReShare: 'dringend meer gebruikte kleding nodig'

31 juli 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Leger des Heils ReShare roept mensen op om meer kleding te doneren. Naar verwachting wordt dit jaar als gevolg van de recessie, zo’n tien procent minder kleding ingezameld dan in vorig jaar. Dit terwijl de vraag naar gebruikte kleding toeneemt.

Al meer dan honderd jaar zamelt het Leger des Heils gebruikte kleding in. Een deel daarvan wordt gebruikt om mensen in acute noodsituaties te helpen, een ander deel wordt verkocht. Met de opbrengst financiert het Leger des Heils ongesubsidieerde projecten in binnen- en buitenland op het gebied van zorg en welzijn.

Volgens kapitein Robert Paul Fennema, directeur van Leger des Heils ReShare wordt het niet alleen in Nederland moeilijker om in de behoefte aan gebruikte kleding te voorzien. ,,We merken dat ook voor Afrika en Oost-Europa minder kleding beschikbaar is.” ,,Een gebrek aan gebruikte kleding treft de bevolking van deze landen extra hard omdat veel mensen met het sorteren hun brood verdienen”, aldus Robert Paul Fennema. ,,Er is dus dringend meer gebruikte kleding nodig.”

Leger des Heils ReShare zamelt op diverse manieren kleding in. Onder andere door middel van de bekende kledingcontainers, waarin op elk gewenst moment gebruikte kleding kan worden gedeponeerd en door middel van gerichte huis-aan-huis inzameling.

Op 1 en 2 september zamelt Leger des Heils ReShare in de hele gemeente Giessenlanden huis-aan-huis kleding in. Daarom ontvangt elk adres in de gemeente binnenkort een speciale envelop met daarin een kledingzak. De zak kan worden gevuld met bruikbare kleding en schoenen en kan op 1 en 2 september aan de weg worden gezet. De vrachtwagens van Leger des Heils ReShare (herkenbaar aan het logo) halen de zakken die dag vanaf 9.00 uur op.

Voor meer informatie over de activiteiten van Leger des Heils ReShare www.reshare.nl. Mailen of bellen kan ook, info@reshare.nl of 0900-99 000 99 (€ 0,01 p.m.)

advertentie
advertentie