Schaakclub wacht bijzonder seizoen

26 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Schaakclub De Giessen wacht een bijzonder seizoen met een jubileumviering en een aantal speciale toernooien.

Met name het 45-jarig jubileum (opgericht op 13 oktober 1964) van de schaakclub verdient aandacht en biedt dit jaar ruimte aan een aantal bijzondere activiteiten. Voorts wordt het al enige jaren succesvolle Sinterklaasschaaktoernooi voor het eerst een open toernooi. Dit wil zeggen dat niet alleen jeugdleden van de club van twaalf jaar en jonger mee mogen doen, maar het toernooi ook toegankelijk is voor andere jeugdspelers tot en met twaalf jaar. Bij dit toernooi is er voor alle deelnemers altijd prijs. Het toernooi wordt gehouden op dinsdagavond 1 december.

Tevens wordt dit jaar het eigen clubtoernooi voor zowel senioren en jeugdspelers gehouden. Het Dennis Westerhout herdenkingsjeugdtoernooi wordt dit jaar een onderdeel van een reeks Grand Prix toernooien, mede georganiseerd door de Stichts Gooise Schaakbond (SGS). Groepen van acht kinderen worden ingedeeld naar speelsterkte en niet naar leeftijd. Ook bij dit toernooi is deelname voor alle jeugdspelers van vijftien jaar en jonger mogelijk. Dit toernooi wordt gespeeld op 17 oktober.

Tenslotte het schoolschaaktoernooi. Dit toernooi wordt jaarlijks gehouden op de clublocatie en is een voorronde voor het regionale schoolschaaktoernooi van de SGS voor zowel basis- als middelbare scholen. Teams van vier spelers kunnen zich via de leerkracht inschrijven.

Voor alle bovengenoemde activiteiten voor de jeugd geldt dat kinderen die overwegen om deel te nemen aan één van bovenstaande toernooien zich vanaf het begin van het seizoen bij de club kunnen melden om via schaaklessen hun schaakspel te verbeteren. Dit kan zonder direct lid te worden van de vereniging en de kosten bedragen per les het luttele bedrag van 1 €. Mogelijkheid om lid te worden van de vereniging bestaat uiteraard ook. In dat geval kunnen zij meedoen aan de interne competitie en zich meten met de andere leden van de club.

Meer informatie: via www.scdegiessen.nl/ of via jeugdleider@scdegiessen.nl.

advertentie
advertentie