Waar zijn wijkbewoners trots op?

26 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

De bijeenkomst gaat om 20.00 uur van start. Tussen 19.30 en 20.00 uur vindt een inloop plaats en worden de aanwezige bewoners welkom geheten door het college. Burgemeester en wethouders stellen zichzelf voor en maken van de gelegenheid gebruik de bewoners te ontmoeten en hen te vertellen waar de gemeente in de wijk mee bezig is. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte voor vragen, ideeën en onderwerpen van bewoners. Die konden ze van tevoren al toesturen. Veel vragen gaan volgens de gemeente over algemene onderwerpen als hondenpoep en speelplekken. Individuele klachten, zoals over loszittende stoeptegels, worden niet besproken. Het gaat alleen om zaken die de hele wijk aangaan. Nadat het college in het eerste deel van de bijeenkomst de vragen heeft beantwoord kunnen de bewoners na de pauze aangeven waar ze wel en waar ze niet trots op zijn in hun wijk. Van de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt die wordt toegestuurd naar bewoners die daar geïnteresseerd in zijn.

Veel vragen over hondenpoep en speelplekken H’VELD-G’DAM - Het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad staan donderdagavond 27 augustus met de bewoners van Midden stil bij de ontwikkelingen in de wijk. Omdat de gemeente een aardige opkomst verwacht wordt de wijkbijeenkomst niet in het schoolgebouw van De Driemaster gehouden, maar in de raadzaal van het gemeentehuis.

Hardinxveld-Giessendam is verdeeld in vier wijken. Bij de laatste wijkbijeenkomst op 11 juni in Boven-Hardinxveld was iets van negentig man aanwezig. Ook Peulen/Over het spoor heeft al de revue gepasseerd. Donderdagavond 8 oktober zijn de bewoners van de Westwijk aan de beurt hun klachten en wensen kenbaar te maken.

advertentie
advertentie