Arjan Zwaan directeur Bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten

27 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Drs. Arjan Zwaan is aangesteld als directeur Bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten. Hij volgt Carry Roozemond op die voorzitter is geworden van Ingrado, een landelijke branche organisatie. Beide organisaties werken aan het voorkomen van schoolverzuim en het voortijdig schoolverlaten.

De afgelopen jaren heeft Zwaan als interimmanager gewerkt bij verschillende opdrachtgevers. Hij is woonachtig in Alblasserdam, waar hij raadslid voor de ChristenUnie is. Het voorzitterschap van het bestuur van de stichting PCO Alblasserdam-Zwijndrecht zal hij in het kader van zijn nieuwe functie per 1 januari 2010 overdragen.

Bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten vervult de taken uit de Leerplichtwet en heeft daarnaast een regionale meld- en coördinatiefunctie voor scholieren in nagenoeg alle negentien gemeenten van de regio. Het gaat daarbij om ruim 80.000 leerplichtigen en 25.000 jongeren in de leeftijd van 17 tot en met 22 jaar in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, Hoeksche Waard en de Drechtsteden. Bij het bureau, met een hoofdvestiging in Dordrecht en nevenvestigingen in Gorinchem en Oud-Beijerland, werken ruim dertig mensen.

De Regio Zuid-Holland Zuid werkt in opdracht van de negentien gemeenten in het gebied Hoeksche Waard, Drechtsteden en Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. De taken van de regio liggen op het gebied van de regionale brandweer, de gemeenschappelijke geneeskundige dienst (GGD) - waartoe ook de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen (GHOR) behoort – de milieudienst, de regionale ambulancevoorziening (RAV) en het Bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten. De veiligheidstaken, waaronder de taken van de regionale brandweer en de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen (GHOR), gaan per 1 januari 2010 over van de Regio Zuid-Holland Zuid naar de nieuwe Veiligheidsregio. In het algemeen bestuur van de Regio Zuid-Holland Zuid zijn alle gemeenten vertegenwoordigd.

Fotobijschrift: Arjan Zwaan, per 1 september directeur Bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten van de Regio Zuid-Holland Zuid.

advertentie
advertentie