Regio-academie: school voor leraren

27 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM/GORINCHEM - Niemand tussen 0 en 23 jaar mag meer uit de boot vallen, men zit of op school óf participeert in het arbeidsproces. In de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (ZH) springt de Regioacademie hier op in door het gericht scholen van leerkrachten / onderwijsprofessionals uit de regio. De eerste actie in dat kader, de cursus Grip op de Groep (in het kader van gedrag, werkhouding en klassenmanagement) is op feestelijk wijze gestart op woensdag 26 augustus.

De Regioacademie betreft een samenwerking tussen o.a. de CED-Groep, O2A5, Rivierengebied Midden Nederland, VO SWV 41-1 en Federatief SWV WSNS. De vraag naar scholing, opleidingen en cursussen voor het onderwijs in de regio leidde tot de oprichting ervan. Deze werd mogelijk gemaakt door de aanvraag voor een Veldinitiatief, een subsidiemogelijkheid van OCW voor scholen die in de regio willen gaan samenwerken om Passend Onderwijs handen en voeten te geven.

Aanleiding voor de oprichting zijn ook de verschillende initiatieven die er op dit front in de regio liepen. Deze zijn nu gebundeld tot één consistent scholingaanbod voor professionals in het onderwijs in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden e.o. De al lang bestaande relatie tussen de CED-Groep en verschillende samenwerkingsverbanden krijgt hierdoor een extra dimensie. In de Regioacademie werken de partners samen aan het verhogen en verbreden van de competenties van allen die werkzaam zijn in arbeid, zorg en onderwijs. Met als doel 'geen kind meer tussen wal en schip'.

De cursussen worden vanaf 26 augustus gegeven op een vaste locatie: SBO De Rotonde, Dr. Hiemstralaan 85 4205 KK Gorinchem. Neem voor meer informatie omtrent de Regioacademie en de cursussen, scholingen en opleidingen contact op met Winnie Boeter (CED-Groep) 06 22523202 of kijk op www.swv41-07.nl.

advertentie
advertentie