'Publiek wil voor vaste prijs uitgaan'

28 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het uitgaanspubliek wil het liefste voor één vaste prijs de hele avond kunnen stappen. Dit blijkt uit recent onderzoek in de regio, uitgevoerd door Laurens van der Graaf. Wanneer de entree, faciliteiten, drankjes en entertainment binnen één toegangskaartje zouden worden berekend zou meer dan driekwart van de ondervraagden hier wel interesse in hebben. In de regio zijn er dan ook al voorbereidingen vanuit de horeca om met een dergelijk concept te komen.

Uit de enquête, die werd gehouden in opdracht van een regionale uitgaansgelegenheid, blijkt dat onder de 500 ondervraagde 20-plussers. 82 procent van de ondervraagden bereid is om vooraf een vast bedrag te betalen voor een avondje uit. Over de hoogte van het bedrag zijn de meningen sterk verdeeld: 25 procent vindt 20 euro een redelijk bedrag, terwijl 40 procent van de deelnemers 25 euro over heeft voor een compleet avondje uit. Zelfs 23 procent wil 30 euro neertellen.

Veel horecagelegenheden hebben de laatste tijd moeite om het hoofd boven water te houden. ,,Uitgaan is duur, waardoor de consument er eerder voor kiest om in besloten kring een leuke avond te organiseren. Een avondje uit is duur en iedereen let op de kleintjes in deze kredietcrisis. Toch willen mensen graag uitgaan, als het maar niet te duur is. Dat blijkt ook uit de enquête. Iedereen vindt het prettig vooraf te weten wat een avondje uit kost", aldus Van der Graaf.

Een regionale uitgaansgelegenheid wil binnenkort met een compleet concept komen, waarin het aan de wensen van het regionale publiek tegemoet komt.

advertentie
advertentie