Bekerremise voor geplaagd Hardinxveld

30 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld heeft zich afgelopen zaterdag in de laatste poulewedstrijd voor de beker al wat kunnen voorbereiden op de aanvang van de competitie. Tegen het eveneens uitgeschakelde Sleeuwijk boekte de ploeg van trainer Ton Heijstek een 1-1 gelijkspel. Keerzijde van de voorbereiding is wel het grote aantal blessures dat Hardinxveld hierin heeft opgelopen.

Na het midweekse verlies tegen Drechtstreek stond er voor Hardinxveld niets meer op het spel in de laatste bekerwedstrijd bij Sleeuwijk. De ploeg opende niettemin met een unicum door na 13 seconden al te scoren. Vanaf de aftrap was er nog geen Sleeuwijkspeler tussen gekomen toen de vrijstaande Richard Zwakhals direct uithaalde voor 0-1. Met die voorsprong op zak leverde de geïmproviseerde Hardinxveldse basis een goede eerste helft af. De ploeg liep echter niet verder uit en zag Sleeuwijk in de tweede helft terugknokken. De thuisploeg kwam een kwartier voor het einde langszij uit een strafschop. Hardinxvelddoelman Rick den Hartog sprong binnen de zestien voor de bal en de man en zag die actie bestraft. Vanaf de stip tekende Arjo Nederveen namens Sleeuwijk de eindstand van 1-1 aan.

Na de bekerpoule zijn alle ogen vanaf nu gericht op de competitie in de tweede klasse waarin Hardinxveld is ingedeeld met Almkerk, Altena, De Zwerver, G.J.S., Oranje Wit, SC Everstein, Sliedrecht, Stedoco, Meerkerk, S.V.W. en Wilhelmina’26. Hardinxveld begint komende zaterdag aan de nieuwe competitie met de uitwedstrijd tegen Almkerk.

advertentie
advertentie