Flat en omwonenden Lekstraat wachten op sloopkogel

31 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Dichtgespijkerde ramen, graffiti op de muren en een fors hek rond het gebouw. De flat aan de Lekstraat biedt al een jaar een desolate aanblik in de voor de rest keurige omgeving. ,,Gaan ze dat ding nu snel slopen?", vraagt een omwonende hoopvol als de fotograaf een plaatje schiet. Hij moet de man teleurstellen. De sloopkogel zal het blok niet eerder dan in 2010 vellen. Tien (betaalbare) eengezinswoningen voor de huursector moeten daarna de leemte opvullen.

,,Het nieuwbouwplan blijkt, mede door de kleinschaligheid, financieel moeilijk rond te krijgen. Deze weken hopen we de laatste (financiële) puntjes op de i te kunnen zetten. Ook zijn we tijdens de planvorming tegemoetgekomen aan enkele bezwaarmakers. Zij plaatsten onder meer opmerkingen over het parkeren in combinatie met het ontbreken van een trottoir. Hier is in de meest recente tekeningen wél rekening mee gehouden. Maar hierdoor heeft het proces wel vertraging opgelopen", aldus Cor de Vreede, manager techniek van woningcorporatie Omnivera.

De sloopvergunning voor het verpauperde flatgebouw is inmiddels verleend, maar voordat de sloop daadwerkelijk van start gaat, zijn we heel wat maanden verder. Eerst moet de aanvraag voor een bouwvergunning aangevraagd én verstrekt worden. ,,We verwachten medio 2010 met de werkzaamheden te kunnen starten, maar helaas kan ik geen datum noemen", aldus De Vreede.

advertentie
advertentie