Speelplaatsen gaan op de schop

31 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Druk bezochte wijkavond

H’VELD-G’DAM – ,,We hadden eerst een locatie uitgezocht waar zeventig man in kunnen, maar we verwachtten een grote opkomst. We wilden geen problemen met de brandweer, ik ben tenslotte hun baas. Vandaar dat u nu hier bent.” Burgemeester Maria Wiebosch-Steeman verwelkomde afgelopen donderdagavond persoonlijk vrijwel alle aanwezigen op de wijkavond voor Midden-Hardinxveld. En ze kon veel handen schudden; zo’n honderddertig mensen kwamen af op de bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis.

Door Marjanne Dijkstra

De bewoners mochten op gele briefjes met een plakrand schrijven waar ze trots of minder trots op zijn in hun buurt. Ook moesten zij aangeven of het een actie voor henzelf of voor de gemeente betrof. Wiebosch-Steeman besprak de meest prangende zaken met de bewoners.

De Sluiswegtunnel bijvoorbeeld wordt erg vies gevonden. ,,De tunnel wordt zeer slecht onderhouden, is erg vies en er komt steeds meer rommel bij”, aldus een aanwezige. Raadslid Henk de Vree (T@B) was dezelfde mening toegedaan. Wethouder Theo Boerman meende dat er meer aandacht moet komen voor de tunnel.

Een andere inwoner was niet tevreden met het aanzicht van de begraafplaats: ,,Aan de Kerkwegzijde staan de brandnetels metershoog en ligt veel rommel in het stilstaande water van de sloot.” CDA-raadslid Paul Letterie woont aan de Kerkweg en onderschrijft het verhaal. ,,Het is afgrijselijk zoals het er nu uitziet. Soms schaam ik me voor de begraafplaats. Het moet respectvol zijn.”

Ook werden veel vragen gesteld over de speelplaatsen. Die zijn er naar de mening van de aanwezigen te weinig, er is te weinig diversiteit in speeltoestellen en de speelplaatsen die er zijn, zijn ook nog eens niet schoon. Wethouder Teun Sluimer vertelde opnieuw aan de slag te gaan met de speeltuintjes. Het laatste aanpakplan voor de speeltuintjes werd in 2000 gemaakt. Hij riep de bewoners op om vooral te zeggen wat zij willen voor hun kinderen. ,,Ik ben ook opa en kom in speeltuinen, maar ik weet lang niet altijd wat kinderen willen”, meende de wethouder.

Opmerkingen werden gemaakt over de veiligheid op zaterdagmorgen. Een bewoonster: ,,Ik woon in de Houweningeweer en het is daar niet veilig. Zoveel mensen parkeren hun auto voor onze deur als de markt er is, dat niemand er meer door kan. Als de brandweer bij ons moet zijn kan dat op die ochtend wel een half uur duren. Raadslid Nel den Breejen-Huisman (ChristenUnie) vond dat een terecht punt van zorg en Wiebosch-Steeman besloot het punt op de kaart te zetten.

Trots waren de bewoners op de gezelligheid en sociale betrokkenheid, iets wat de burgemeester zeer belangrijk achtte. Ook het groen in de omgeving van Het Wiel, de diversiteit van de woningen, de sporthal Wielewaal en de MerwedeLingelijn werden als zaken genoemd waar de bewoners trots op zijn. De burgemeester besloot de avond met de belofte op alle vragen uiteindelijk een passend antwoord te geven aan de bewoners.

advertentie
advertentie