Piet Verkaik start sterk

6 september 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – Piet Verkaik meldde zich vorig jaar halverwege het seizoen bij damvereniging Denk en Zet. Hij kon direct deelnemen aan de interne competitie en zette wisselende resultaten neer. Dit jaar is hij uit op een plaats in de (sub)top. In de eerste ronde van de interne competitie versloeg hij maandagavond met fraai positioneel spel niemand minder dan Wim Huisman, de oude vos, die met lede ogen moest toezien hoe Verkaik eerst een wat al te ver opgerukte schijf onschadelijk maakte en daarna de partij met rustig positioneel spel winnend afsloot.

Vier jeugdspelers zorgen dit jaar voor fris bloed in de strijd om het clubkampioenschap. Sander Nederveen moest het opnemen tegen Gertjan van Herwaarden en verloor in een veelbelovende positie door een misrekening. Ook Bas van de Herik damde prima tegen Jan van Wijngaarden. In tijdnood liet hij zich echter een schijfje ontfutselen, waarna hij spoedig kon opgeven. Sam van de Herik speelde een bekeken partij tegen Dries de Hek en wikkelde bekwaam af naar remise. Een kleine sensatie hing in de lucht bij Jesse Gosker. Hij trok tegen Daaf van Wijngaarden brutaal ten aanval, maar uiteindelijk zat er niet meer in dan een puntendeling.

Overige uitslagen: Peter de Hek – Wim Verschoor 1-1; Ad de Hek – Fien de Jager 1-1; Wim Kalis- Aart Romeijn 2-0; Eef Stam – Henk Sterk 2-0; Peter van Noordennnen – Wim Buijk 2-0; Piet Trapman – Ton van Houwelingen 2-0.

advertentie
advertentie