Hardinxveld kaapt winst weg bij Almkerk

6 september 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD/G'DAM - Hardinxveld heeft afgelopen zaterdag een geslaagde eerste krachtproef afgelegd in de tweede klasse. In de op voorhand zware uitwedstrijd bij Almkerk toonde de ploeg van trainer Ton Heijstek enorme veerkracht en sleepte in de slotfase de volle winst uit het vuur.

Hardinxveld dat in de voorbereiding getroffen werd door een blessuregolf moest collectief alles uit de kast halen om tegen het ambitieuze Almkerk een positief resultaat te boeken. De ploeg begon zo zuinig mogelijk aan het duel en lag de druk bij de thuisclub. Die had moeite met dit concept en zag in de tegenaanval Stefan Kant, Nick van der Woude en Richard Zwakhals al in het begin gevaarlijk worden. Met nog geen kwartwedstrijd moest de niet fitte Wouter Romeijn reeds gewisseld worden en dat bracht aanvaller Benjamin van der Graaf in de ploeg. De jonge Hardinxvelder werd al snel in de diepte gestuurd door Leon Kazen en omspeelde behendig de Almkerkdoelman om 0-1 aan te tekenen. Ondanks de druk was Almkerk niet doelgericht en leek de tweede treffer voor Hardinxveld in de maak toen Richard Zwakhals uit een volley binnenkant paal raakte en Stefan Kant de terugspringende bal over lepelde. Op slag van rust dook doelman Marco van der Linden een gevaarlijke vrije trap stijlvol uit de hoek. Al vroeger dan gehoopt moest trainer Ton Heijstek na de pauze zijn laatste twee wissels inzetten met Robert Bezemer voor Nick van der Woude en Davey Beukers voor Mark Vogel. Daarmee werd het vervolg van de tweede helft een conditionele uitputtingsslag. Met een fraaie boogbal van Stefan Kant over de doelman viel de bal uit de kruising en kreeg Hardinxveld niet meer lucht en moest de krappe voorsprong met man en macht verdedigen. Vijf minuten voor het einde leek de winst Hardinxveld te ontglippen toen een slappe kopbal buiten bereik van Marco van der Linden op de paal viel en Mark van Noorloos het beslissende tikje gaf voor de gelijkmaker. Met de 1-1 en nog een handvol minuten op de klok stond Hardinxveld even met de rug tegen de muur maar de verdediging die al zo lang knap stand had gehouden brak niet. Het was Richard Zwakhals die de bal op eigen helft onderschepte en met twee man in de rug alleen op het doel van Almkerk afging. De keeper stond genageld op de doellijn toen hij de bevrijdende 1-2 binnen knalde. De blessuretijd was nog te gaan en daarin sloeg Hardinxveld nogmaals toe toen de in de zestien solerende Benjamin van der Graaf werd aangetikt. Uit de strafschop tekende Michel Roza de eindstand van 1-3 aan. Een schitterende beloning voor het sterke collectief van Hardinxveld dat Almkerk daarmee in de seizoenouverture had afgetroefd.

Komende zatardag ontvangt Hardinxveld in de eerste thuiswedstrijd het in deze klasse tot de favorieten gerekende Stedoco. Aanvang: 15.00 uur aan de Sluisweg.

Opstelling: Marco van der Linden, Leon van Houwelingen, Jeroen Bakker, Michel Roza, Danny den Haan, Leon Kazen, Wouter Romeijn (20’Benjamin van der Graaf) , Mark Vogel (65’Davey Beukers), Stefan Kant, Richard Zwakhals, Nick van der Woude (60’Robert Bezemer).