Voorzieningen Boven-Hardinxveld nog ver weg

7 september 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - De commissie Samenlevingszaken zit nog steeds niet op één lijn over het voorzieningenniveau in Boven-Hardinxveld. Wethouder Teun Sluimer kon tijdens de recente commissievergadering de aanwezige leden ook niet echt overtuigen over zijn standpunten rond de Multi Functionele Accommodatie (MFA). Verdeeldheid alom op het gemeentehuis en een record aantal interrupties tijdens de behandeling van het overigens al jaren lopende project. Het proces kan in principe nog alle kanten op.

Door David J. Korevaar

Wethouder Teun Sluimer stelde in de commissievergadering dat 'het conceptplan MFA op basis van financiële gronden geen levensvatbaarheid heeft'. ,,Er is simpelweg geen dekking voor te vinden. Ook ik vind dit uitermate vervelend, laat dat duidelijk zijn. We gaan nu de discussie aan voor bouwen in fasen. Het college laat Boven-Hardinxveld natuurlijk niet in de kou staan. Op termijn wordt wel degelijk gebouwd. Op korte termijn ga ik praten met het bestuur van De Regenboogschool.” CDA'er Paul Letterie begint ongeduldig te worden en sprak vorige week van een stroperige fase in dit project: „Voor mij is het inmiddels een hoofdpijndossier geworden. We zijn begonnen met het MFC. Daarna kwam het MFA. Daar bleek geen financiële dekking voor te zijn. Hoe gaat het nu verder?”

Voor onderzoek en rapportage over het megaproject MFA heeft de gemeente bureau De Vijfde Dimensie in de arm genomen. Na onderzoek bleken de financiële tekorten, die voortvloeien uit de opzet van realisatie geen dekking te hebben. De risico’s zijn dan ook, volgens het rapport, te groot. Prioriteit ligt voor de ChristenUnie bij schoolgebouwen en sportruimte (objecten eerste fase, red.). Nel den Breejen-Huisman: „Wachten op een totaalplan kost veel tijd. Ik hoor de wethouder zeggen dat hij gefaseerd wil bouwen, maar tot op heden is er zelfs voor een concept nog niet één handtekening van mogelijke deelnemende partijen op papier gezet. De tijd begint te dringen.” Arjan Meerkerk (SGP): „Wij zijn duidelijk voorstander van fasering.” De PvdA vindt alle ontwikkelingen 'jammer'. Sanny Kamerman-Prins: „Eerst uitvoeren wat echt nodig is. Daarnaast willen we meer visie van het college zien.” „Ik zie geen totaalvisie bij wethouder Sluimer. Ook wil ik een eindplaatje van de plannen van het college”, aldus Henk de Vree (T@B). VVD'er Jaap Tromp spreekt over verloren geld: „In drie fasen bouwen is vele malen duurder. Ook de VVD mist een totaalvisie van de wethouder. Sluimer heeft het over ‘de eerste fase, en daarna zien we wel’. Met zo’n antwoord gaan wij niet akkoord. Merkwaardig vind ik overigens dat De Regenboog nu blijkbaar als eerste aan bod komt bij de nieuwe opzet van het project, terwijl voorheen deze school niet in beeld was.” Bestuurslid Martin Damen van bijzonder basisonderwijs De Regenboog: „Op zeer korte termijn hebben wij met wethouder Sluimer een afspraak. We kunnen dan onze ideeën voor nieuwbouw uiteenzetten."

advertentie
advertentie