Training voor mishandelde vrouwen

8 september 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De afdeling Algemeen Maatschappelijk Werk van Rivas Zorggroep start woensdag 23 september met een assertiviteitstraining voor mensen van 25 jaar en ouder. Tevens start dit najaar voor het eerst een gespreks- en trainingsgroep voor vrouwen die geestelijk en/ of lichamelijk mishandeld zijn.

De assertiviteitstrainingen zijn bedoeld voor mensen die verlegen en/ of onzeker zijn, moeite hebben met het geven van hun mening of gevoelens van verdriet of boosheid opsparen. De moeilijkheden die mensen hiervan ervaren, kunnen van grote invloed zijn op hun leven. Tijdens de training praten de deelnemers hierover en worden oefeningen gedaan. ,,Op deze wijze leert men grenzen te stellen en om te gaan met kritiek, waardoor het zelfvertrouwen en het zelfrespect kunnen groeien", aldus Theo Belterman, maatschappelijk werker bij Rivas Zorggroep. De training wordt gedurende tien weken wekelijks gegeven in Gorinchem, op woensdag tussen 15.00 en 17.00 uur. Ook jong-volwassenen tussen 18 en 25 jaar kunnen deelnemen aan een assertiviteitstraining. Deze training vindt 's avonds plaats. De startdatum en locatie hiervan zijn nog niet bekend.

De training voor mishandelde vrouwen is erop gericht herhaling van huiselijk geweld te voorkomen, de mishandeling te verwerken en de assertiviteit van de deelnemers te verbeteren.

Aanmelden voor de trainingen kan dagelijks tussen 9.00 en 17.00 uur bij de afdeling Algemeen Maatschappelijk Werk van Rivas Zorggroep, bereikbaar via 0900-8440. De groepen worden begeleid door twee maatschappelijk werkers. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

advertentie
advertentie