Dag van de ouderen over actieve senioren

8 september 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Op initiatief van de Verenigde Naties wordt wereldwijd op de eerste oktober van elk jaar bijzondere aandacht besteed aan de maatschappelijke positie van ouderen en 'ouder worden' in het algemeen. In Hardinxveld-Giessendam wordt deze dag voorbereid en georganiseerd door het Comité Dag van de Ouderen Hardinxveld-Giessendam. Het thema is dit jaar 'Senior Actief'. Op leeftijd zijn wil niet zeggen dat er niets meer te doen is. Om te laten zien wat er allemaal nog te beleven is voor ouderen die actief willen zijn en blijven wordt een beurs georganiseerd in dorpshuis Drijvershof.

Op 1 oktober van 10.00 tot 16.00 uur zal de Drijvershof omgetoverd worden in een ware activiteitenbeurs met in elke zaal een eigen thema. In de grote zaal is de beurs, waarin een overzicht van alles wat met een actieve leefstijl te maken heeft. Er wordt informatie geboden over reizen, bewegingsactiviteiten, cultuur en hobby’s. In deze zaal kunnen bezoekers ook genieten van optredens van onder andere OKK, Djembee, Zeemanskoor Bestevaer en KIS. Er is een zaal rond het thema Wellness, waar masseurs (stoel- en handmassage), een visagiste en informatie over aromatherapie en kleurenanalyse te vinden zijn.

Geïnteresseerden in (kunst)geschiedenis kunnen terecht bij de stand van de Historische Vereniging. Hier kunnen antieke voorwerpen getaxeerd laten worden à la Kunst en Kitsch. De bibliotheek presenteert een foto-/filmvoorstelling over de geschiedenis van Hardinxveld-Giessendam, die zij in samenwerking met de Historische Vereniging heeft samengesteld en er worden verhalen vastgelegd over de historie van Hardinxveld-Giessendam.

Maar ook hedendaagse ontwikkelingen worden niet vergeten. Altijd al willen sms’en met bijvoorbeeld uw kleinkinderen? Er zijn scholieren aanwezig die wegwijs maken in de wereld van mobiele telefoons. Het is zelfs mogelijk te sporten en beweging met behulp van de Wii spelcomputer.

advertentie
advertentie