Collecte Prinses Beatrix Fonds

8 september 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het Prinses Beatrix Fonds collecteert van 13 tot en met 19 september om spierziekten en bewegingsstoornissen te kunnen bestrijden. Het Prinses Beatrix Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek en zet zich in om de kwaliteit van leven van patiënten en hun familie te verbeteren. Om dit belangrijke werk te kunnen voortzetten heeft het Prinses Beatrix Fonds de bijdrage van de bevolking nodig. Kinderen en spierziekten staan dit jaar centraal.

Helaas is gezondheid voor heel veel kinderen niet vanzelfsprekend. De zo gewone dingen in het leven zijn voor hen een strijd of zelfs onmogelijk, omdat zij een spierziekte hebben. Buiten spelen, naar school gaan en soms zelfs ademhalen. Alleen door wetenschappelijk onderzoek zijn spierziekten in de toekomst te bestrijden en wellicht zelfs te voorkomen. Het Prinses Beatrix Fonds financiert dan ook zoveel mogelijk onderzoeken, meer dan de helft van de inkomsten gaan naar aan wetenschappelijk onderzoek, maar het fonds biedt kinderen en volwassenen met een spierziekte ook nu een beter leven.

Er zijn naar schatting 200.000 patiënten met een spierziekte in Nederland. Mensen met een spierziekte of bewegingsstoornis zijn vaak ongeneeslijk ziek, soms invalide en kunnen in bepaalde gevallen binnen een paar jaar na de diagnose overlijden.

advertentie
advertentie