'Heerlijk genieten' bij Boekhandel Ritmeester

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

MEERKERK/ H'VELD-G'DAM - 'Heerlijk! - eten en snoepen in christelijke kinderboeken' is het thema van het Christelijke Kinderboekenmaand 2009 van 19 september tot en met 31 oktober. Ter gelegenheid van de actiemaand houdt Boekhandel Ritmeester op 19 september in samenwerking met een aantal jeugdboekenschrijvers een actiedag in de vestiging in Meerkerk. Hans Mijnders presenteert zijn twintigste boek Zet es em. Andere auteurs zoals Anne Marie Hoekstra en Lijda Hammenga zullen ook aanwezig zijn. Ook Teunie Suijker en Suzanne Knegt zijn aanwezig met hun paardenboeken. Alle auteurs zijn bereid hun boeken te signeren.

Gerben Schenk zorgt met zijn mondharmonica voor de muzikale omlijsting, hierbij begeleid door Henk van der Poel op de piano. Meezingen mag. Verder bakken bakker Gert en bakker Robert oliebollen en kunnen kinderen zelf op een avontuurlijke manier hun eigen broodjes bakken. Kids kunnen bovendien op de foto in paardrij-stijl en kunnen pony’s verzorgen. Verder is er een demonstratie met honden en een workshop schilderen.

In de winkel is een breed scala aan actiematerialen rond het thema Heerlijk! te vinden. Zo zijn er drie nieuwe actieboeken verkrijgbaar tegen een speciale actieprijs. Voor de drie- tot zesjarigen is er het prentenboek 'Dorus en Ko'. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een slager die zich steeds meer gaat hechten aan het varkentje dat hij vetmest. Geschreven door Helga Warmels en getekend door Marieke ten Berge. Voor kinderen van zes tot negen jaar verschijnt het boek 'Aardbeien met slagroom', over een meisje dat op zoek gaat naar haar vader en die is kok in een restaurant. Het boek is geschreven door Jeanette Molema. Iris Boter schreef én tekende het actieboek 'Dat eet ik écht niet!' voor de leeftijd van negen tot twaalf jaar. Een grappig verhaal over een verwend meisje dat van haar tante op het platteland leert dat verse groente best lekker kan zijn.

Voor de scholen verschijnt een speciale werkmap met lessuggesties en verwerkingen rond de verschillende aandachtspunten van het thema Heerlijk!. De map heeft een praktisch A4-formaat met vrij kopieerbare werkbladen. De werkmap is samengesteld door Vrouwke Klapwijk. Zij is een bekende kinderboekenauteur en heeft een adviesbureau op het gebied van kinderboeken.

Bij Boekhandel Ritmeester ligt ook weer een nieuwe kinder-actie-cd klaar. Hierop staan nieuwe liedjes van onder anderen Elly & Rikkert Zuiderveld, Marcel & Lydia Zimmer, Herman Boon en Ron Schröder & Marianne Busser. De cd verschijnt in de bekende serie Oké4kids. De cd’s uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kinder-cd’s in Nederland. Bij de cd hoort een muziekboek, waarmee de liedjes in de klas of zondagsschoolgroep kunnen worden aangeleerd. Speciaal voor kinderkoren en scholen verschijnt een backingtrack-cd met achtergrondmuziek van Heerlijk!, bedoeld om uitvoeringen of concerten te geven.

Boekhandel Ritmeester, Tolstraat 34 in Meerkerk, Rembrandtstraat 29 in Boven-Hardinxveld en Pompstraat 31 in Gorinchem.

advertentie
advertentie