Mantelzorgbijeenkomst over niet-aangeboren hersenletsel

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het IGO servicepunt voor welzijn, wonen en zorg nodigt mantelzorgers en overige belangstellenden uit voor de mantelzorgbijeenkomst over niet aangeboren hersenletsel. De bijeenkomst zal plaatsvinden op 23 september in de recreatiezaal van de Wielinghof, Jacobsweer, Hardinxveld-Giessendam. De bijeenkomst duurt van 9.30 tot 11.30 uur. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.

Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH) is een verzamelnaam voor elke vorm van hersenletsel dat niet bij de geboorte is ontstaan. NAH kan worden veroorzaakt door een ongeval, vergiftiging, zuurstoftekort, hersenbloeding, tumor of ziekte. Het kan concentratie-, leer- en geheugenproblemen tot gevolg hebben. Mensen die door NAH getroffen worden moeten vaak ingrijpende veranderingen in hun leven doormaken. Om steun, advies en begeleiding te bieden bij die veranderingen is het regionaal coördinatiepunt Niet-aangeboren hersenletsel in het leven geroepen.

De inhoud van de mantelzorgbijeenkomst wordt verzorgd door het regionaal coördinatiepunt Niet-aangeboren hersenletsel. De bijeenkomst is tot stand gekomen door samenwerking tussen het IGO Servicepunt voor Welzijn, Wonen en Zorg en MEE Zuid-Holland Zuid. Deze twee organisaties werken samen om mantelzorgers te ondersteunen. Mantelzorg is het verlenen van hulp aan iemand in de omgeving zonder dat daar een vergoeding tegenover staat. Zij bieden onder andere zorg aan hun partner, aan (één van) de ouders, een kennis of bijvoorbeeld een buurman of buurvrouw. De zorg die door mantelzorgers wordt verleend kan variëren van het doen van boodschappen, het koken van de maaltijden, tot het helpen met aan- en uitkleden en persoonlijke verzorging.

Voor vragen: Sjanie Terlouw van het IGO servicepunt, telefoonnummer 0184-611454, of Gaby Tjin Pit Joen van MEE Zuid-Holland Zuid telefoonnummer 0900-2020672.

advertentie
advertentie