Aandacht voor wereldwijde christenvervolging op ontmoetingsdag SDOK

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In meer dan veertig landen worden christenen vervolgd vanwege hun geloof. Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) houdt op zaterdag 19 september een ontmoetingsdag om aandacht te vragen voor de christenvervolging wereldwijd. De ontmoetingsdag vindt plaats in de Gomarus Scholengemeenschap, Hoefslag 11 in Gorinchem. De dag duurt van 10.30 tot 15.00 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen.

De twee internationale sprekers op de ontmoetingsdag zijn Femi Oluwaseesin, wiens vrouw is vermoord door moslimextremisten, en ‘Dr. Kim’, die de medische behandeling van vervolgde christenen coördineert. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er een dagvullend kinderprogramma. Speciaal voor jongeren is er tijdens de lunchpauze een ‘Meet & Greet’ met drie jongeren uit Nigeria van wie de vaders zijn vermoord omdat ze christen waren.

SDOK zet zich in ten dienste van vervolgde christenen. Centraal staat daarbij het tot stand brengen en versterken van verbondenheid tussen christenen in Nederland en vervolgde christenen wereldwijd. Daarbij laat SDOK zich leiden door de Bijbelse opdracht aan alle christenen om als één lichaam met elkaar verbonden te zijn en te delen in lijden en vreugde.

Meer informatie over de ontmoetingsdag is te vinden op www.sdok.nl.

Op de foto Femi Oluwaseesin, een van de sprekers op de ontmoetingsdag.

advertentie
advertentie