Tennisclub kan de winter door

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

Muilwijk zegt een tevreden voorzitter te zijn: ,,We beschikken over een mooie accommodatie en zijn financieel gezond. Het aantal van ongeveer vierhonderd leden mag wel iets meer zijn. Gezien de hoeveelheid banen zouden we richting de vijfhonderd kunnen.” Wat opvalt is de nette uitstraling van het park. ,,Dankzij de grote inzet van vrijwilligers wordt alles prima onderhouden. Alle leden hechten waarde aan een fraai park. Als visitekaartje van de club moet het vriendelijk en uitnodigend zijn.”

Smashcourtbanen, nieuw tegelpad en hekwerk H’VELD-G’DAM - ,,We zijn klaar voor het volgende decennium.” LTC De Merwede vaart wel, zo blijkt uit de woorden van voorzitter Edwin Muilwijk. In de afgelopen maanden zijn de laatste twee kunstgrasbanen vervangen door smashcourt, heeft ook de mini-baan smashcourt als ondergrond gekregen en is het tennispark aan de Peulenlaan verfraaid met een nieuw tegelpad en nieuw hekwerk.

Door Erik de Bruin

Wintervast

De nieuwe smashcourtbanen zijn onderhoudsvriendelijk en gaan als het goed is twaalf tot vijftien jaar mee. Bij de keuze voor een nieuwe ondergrond (van de oude banen was de toplaag afgesleten) werd de stem van de leden gehoord. Muilwijk: ,,Zij vinden het prettiger spelen op smashcourt en bovendien kan je op deze ondergrond iets langer doorspelen in de winter. De baan is alleen onbruikbaar als er sneeuw op ligt en als de dooi intreedt. Als het vriest kan je wel spelen. Het tennispark is het hele jaar open. Je kan in feite elk moment spelen als er banen vrij zijn. Wel moet je een maatje hebben alhoewel op donderdag en vrijdag ook labelavonden worden gehouden. In de winter worden veel eigen toernooien gespeeld. We hebben ook een voorjaars- en najaarscompetitie en open toernooien. Deze week houden we bijvoorbeeld een open jeugdtoernooi.”

Over jeugd gesproken. De Merwede kan wel wat jonge aanwas gebruiken. Muilwijk houdt voor dat plusminus 75 procent van de leden senior is en ‘slechts’ een kwart tot de categorie Jeugd behoort. Door middel van clinics waar alle basisschoolleerlingen jaarlijks aan kunnen deelnemen probeert de vereniging kinderen warm te maken voor de tennissport. ,,Veel kinderen worden lid omdat een vriendje of vriendinnetje ook tennist.”

De Merwede maakt gebruik van de diensten van tennisschool V & P uit Gorinchem. ,,Ze geven in de hele regio tennisles en komen drie keer per week bij ons. De samenwerking is prima. We zijn zeer tevreden over de manier waarop ze invulling geven aan de trainingen. De afgelopen periode heeft een kwart van de leden tennisles gevolgd. Echt prestatiegedreven zijn we niet. Jeugdleden waaien wel eens uit omdat ze meer trainingen willen volgen en zich willen ontwikkelen in een sterke regionale competitie. Het staat niet superhoog op ons verlanglijstje. We willen vooral goede faciliteiten bieden.”

advertentie
advertentie