Wie herkent de kinderen uit deze klas?

10 september 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Hij is er al ruim 13 jaar mee bezig dus het mag bijna een levenswerk genoemd worden. Hardixvelder Sander van Beusekom werkt stug door aan zijn boekwerk 'Het Dorp van Toen', samengesteld aan de hand van oude foto's en evenoude herinneringen. Een uitgever is nog niet gevonden maar de gesprekken zijn in volle gang. Een officiële uitgave is dus mogelijk dichtbij, maar niet voordat Van Beusekom alle details bijelkaar heeft. Zoals de namen van de kinderen op deze foto.

,,Met deze foto is het hele idee om 'Het Dorp van Toen' te maken begonnen", vertelt Van Beuzekom. ,,Er kwamen zoveel herinneringen boven dat ik begon te schrijven. Zo kwamen er meer foto's en meer anektdotes. Allemaal uit de tijd na de oorlog en voor de watersnoodramp, dus tussen 1946 en 1953. Alles bijelkaar vind ik dat de korte verhalen en beschrijvingen een mooi beeld geven van ons dorp in die tijd en gelukkig zijn veel mensen die het nu al gelezen hebben enthousiast."

De foto waar alles mee begon laat een klas zien uit 1946 van de zogenoemde 'School van Tukker'. Tukker was de meester die rechts boven de groep staat met links naast hem mevrouw Borsje. Van Beuzekom kan meer namen noemen, hij zat immers in deze klas, maar weet ze niet allemaal meer. Staande van links naar rechts herinnert hij zich de eerste vier kinderen niet bij naam. Dan komt Alie Dubbeldam. Vervolgens weer twee vraagtekens en dan zien we Sander van Beuzekom zelf verscholen achter een klasgenootje (,,Ik was zó verlegen"). Knielend van links naar rechts zoekt Van Beuzekom de namen van de eerste zes kinderen. Daarnaast herkent hij Frida Verhoeven, vervolgens weer een vraagteken en dan zijn maatje Kees Langeveld. Zittend van links naar rechts zien we Ton Hoenderkamp, Aart Vliegenthart, Arie van Vliet, daarnaast een onbekende voor Van Beuzekom, daarnaast Bas Aandewiel, Jan Robbe, Rienus Dubbeldam en Aart Kamsteeg.

Mensen die de vraagtekens kunnen invullen om zo het boekwerk van Van Beuzekom nog completer te maken, worden verzocht contact op te nemen met de auteur. Adres: Peulenstraat 220, 3371 AS Hardinxveld-Giessendam. Telefoon: 416660, email: wini44@planet.nl.

advertentie
advertentie