Openbaar debat over Hardinxveld-Giessendam

11 september 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Moet Hardinxveld-Giessendam een dorp blijven of juist meer stadse allure krijgen? Zou er meer moeten worden samengewerkt met Sliedrecht of beter met andere gemeenten? Moet er meer water komen in bebouwd gebied? En wat te denken van sporten 'tussen de sporen'?

De ChristenUnie wil gezamenlijk nadenken over de toekomst van Hardinxveld-Giessendam. De partij organiseert daarom op dinsdag 22 september een debat met inwoners van de gemeente, zoals aangekondigd rondom de presentatie van een voorlopige visie in maart van dit jaar. Met de presentatie werd een beeld geschetst van hoe Hardinxveld-Giessendam er in 2030 uit zou kunnen zien. Gemeenteraadslid Kees Pille: ,,We willen graag naar de toekomst kijken. Hopelijk kunnen we inwoners, gemeenteraad en college uitdagen en een gemeentebrede visie tot stand brengen waar ons dorp mee gediend is.”

De voorlopige visie is beschikbaar via de website www.hardinxveld-giessendam.christenunie.nl. ,,Belangstellenden kunnen er dus al kennis van nemen, maar voor het openbare debat is het niet nodig de visie te kennen”, benadrukt Kees Pille. ,,Ik zie uit naar het debat. Het kan haast niet anders of bewoners zullen ons verrassen met hun ideeën over de toekomst.”

Het debat wordt gehouden in het Hervormd Centrum, Talmastraat 9 en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

advertentie
advertentie