Vriendenschaar overklast Albatros

13 september 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een ijzersterk Vriendenschaar heeft geen spaan heel gelaten van Albatros. De ontketende Hardinxvelders versloegen de ploeg uit Zwijndrecht in eigen huis met 7-20.

Net als vorige week kwam Vriendenschaar goed uit de startblokken door twee snelle treffers van Bert Verspuij. Daarna duurde het lang voordat het tweede aanvalsvak tot scoren kwam, maar dankzij ijzersterk verdedigen wist ook Albatros de korf niet te vinden. Na ruim twintig minuten stond derhalve een 0-2 tussenstand op het scorebord. Daarna kwamen de schutters pas los. Albatros schoot als eerste raak en daarna werd om en om scorend de stand 4-5 bereikt, waarbij Vriendenschaar steeds een voorsprong behield. De laatste tien minuten van de eerste helft kwam de bloemenploeg los en vergrootte zij met uitstekend aanvalsspel de voorsprong. Het laatste mooie doelpunt in de eerste helft van Johan de Rover (klem onder de korf na een spijtende pass van Bert Verspuij), betekende een ruststand van 4-9.

In de tweede helft gaf de Mostert-formatie Albatros geen schijn van kans. Goed verdedigend werd Albatros onder druk gezet en aanvallend konden de Hardinxvelders zich uitleven. Albatros kon daar weinig tegenover zetten en moest toezien hoe Vriendenschaar in 25 minuten uitliep naar 7-17. In de slotfase kregen Bert Verspuij en Johan de Rover een publiekswissel en mochten schutter Corné Kraaijeveld en rebounder Maurice Verheul met succes hun plaatsen innemen. In de laatste tien minuten liep de ploeg van trainer-coach Evert Houtriet uit naar een 7-20 eindstand. Dor deze overwinning is Vriendenschaar na twee wedstrijden de enige ploeg in deze Overgangsklasse B zonder puntverlies.

Zaterdag staat de Hardinxveldse korfbalderby tussen Vriendenschaar en HKC op het programma, een korfbalkraker met een Vriendenschaar in goede vorm en een gewaarschuwd HKC, dat enkele weken geleden op het eigen toernooi nog ruim wist te winnen. De wedstrijd op de Sluisweg begint om 16.30 uur en wordt voorafgegaan door de ontmoeting tussen de reserveteams.