Hardinxveld geklopt door sterk Stedoco

13 september 2009 om 00:00 Nieuws

HARDINXVELD - Hardinxveld heeft afgelopen zaterdag in de eerste wedstrijd van het seizoen aan de eigen Sluisweg niet voor een verrassing kunnen zorgen. Tegen het in de tweede klasse tot de favorieten gerekende Stedoco kon de ploeg van trainer Ton Heijstek geen echte vuist maken. De ploeg uit Hoornaar drukte het veldoverwicht kort voor de rust uit in twee zakelijke treffers, waarna het duel in de tweede helft op slot zat.

De verwachting voor het duel was dat Hardinxveld tegen de verzameling spelers in Hoornaarse dienst een lastige middag tegemoet zou gaan. Bijna kreeg de wedstrijd toch een verrassende opening toen Benjamin van der Graaf een terugspeelbal van Stedoco onderschepte. Doelman Rody Hoegee kreeg echter nog net een hand achter de inzet van de jonge Hardinxvelder. Geleidelijk nam Stedoco het initiatief en liet in de loop van de eerste helft ook enkele gevaarlijke kopballen los.

De score werd tien minuten voor de rust opengebroken uit een lichtvaardig gegeven strafschop van de overigens goed leidende arbiter Beldman uit Holten. De behendige flankspeler Marco Luksen viel bij een duel binnen de zestien en het was Sander Vink die vanaf de stip 0-1 aantekende. Hardinxveld was aangeslagen toen het direct daarop de 0-2 incasseerde. Een afgeslagen bal uit de verdediging viel net buiten de zestien voor de voeten van Marco Luksen die precies binnen de paal raak schoot. De ploeg van Sportshop André Vlot stond met die achterstand voor een lastige tweede helft. Hardinxveld was niet in staat de geroutineerde bezoekers onder druk te zetten.

De ploeg stoorde onvoldoende om Stedoco uit het ritme te halen waarin het de wedstrijd zakelijk uitspeelde. De gevaarlijkste aktie kwam nog kort voor het einde uit een voorzet van Nick van der Woude. De fraaie snoekduik van Benjamin van der Graaf was echter net niet raak voor het doel. Daarmee liep de ploeg van trainer Ton Heijstek na meer dan een seizoen ongeslagen te zijn gebleven tegen een nederlaag op. Hoewel het nog vroeg is in de competitie lijkt Stedoco in deze vorm op weg naar een promotieplaats in deze tweede klasse. A.s. zaterdag probeert Hardinxveld de teleurstelling weg te spelen als het op bezoek gaat bij het nog puntloze Wilhelmina’26 in Wijk en Aalburg.

Opstelling: Marco van der Linden, Leon van Houwelingen, Jeroen Bakker, Michel Roza, Danny den Haan, Leon Kazen, Mark Vogel (80’Melvin de Wit), Richard Zwakhals, Benjamin v.d. Graaf, Stefan Kant (58’Robert Bezemer), Nick van der Woude.