Chris van Wieringen verslaat meervoudig oud-kampioen

13 september 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Opvallend in de tweede schaakronde bij schaakclub De Giessen was de snelle winst van Chris van Wieringen op meervoudig oud-kampioen en speler van het eerste uur Ton Boot.

Veelal weet Van Wieringen mooie stellingen te bereiken, maar het ontbreekt hem nog weleens om zijn stellingen vast te houden waarmee nét niet de kroon op het werk wordt gezet. Ditmaal liet hij zich zijn prooi niet ontglippen. Ook een ander lid van het eerste uur, de ervaren Jan Piet van der Dool, kon het deze ronde niet bolwerken. Jeugdleider en webmaster Robert Euser was hiervoor verantwoordelijk, door Van der Dool in het eindspel terug te wijzen. Ook een mooie prestatie leverde Arjan Uittenbogaard, door van laatstejaars jeugdspeler Marcel van Wingerden te winnen.

De top maakte deze ronde geen fouten, al moet vermeld dat zowel Tim Schakel als Eddy Korevaar tegen respectievelijk Cees van der Straaten en Jan Donkersloot de nodige moeite hadden om hun partijen te winnen.

Uitslagen tweede ronde:

Jaco Vonk- Henk van Houwelingen 1-0; Ton Boot- Chris van Wieringen 0-1; Cees van der Straaten- Tim Schakel 0-1; Eddy Korevaar- Jan Donkersloot 1-0; Rob van Driel - Kasper Euser 0-1; Arjan Uittenbogaard - Marcel van Wingerden 1-0; Jan Piet van den Dool - Robert Euser 0-1; Jan Post - Kees Bons 1-0.

Het eerste jeugdteam, dat evenals vorig seizoen uitkomt in de één na hoogste klasse op landelijk niveau, begon met een forse tegenvaller. Sowieso kan, in verband met zijn leeftijd, geen beroep meer worden gedaan op kopman Kasper Euser. Maar daarnaast bleek Lemmy Schakel ziek te zijn terwijl haar broer Tijmen verhinderd was om in te vallen.

Het team moest dan ook met drie (in plaats van vier) spelers afreizen naar Nieuwegein voor de wedstrijd tegen Nieuwegein A1. Milly Schakel won een mooie offerpartij aan bord één, maar Maarten Euser kon het aan het derde bord niet bolwerken. Lang heeft Marcel van Wingerden nog geprobeerd zijn plusje om te zetten in een overwinning, maar hij moest zich uiteindelijk schikken in remise.

Dit betekende dus een 2,5 – 1,5 nederlaag en, gezien de voorgeschiedenis, een ongelukkig begin van de competitie.

advertentie
advertentie