HKC mist vorm

14 september 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - HKC miste zaterdag de vorm, maar leek op basis van wilskracht toch een zege te boeken tegen Oranje-Wit. Zo ver kwam het niet. De Dordtenaren boekten een 10-12 zege.

HKC kon voor het eerst het splinternieuwe tenue tonen aan het thuispubliek en begon gedreven aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak wist kansen te creëren en de verdediging van de thuisploeg stond als een huis. Helaas voor HKC ging het mis in de afronding, met als resultaat een schamele 1-0 voorsprong na twintig minuten. De Hardinxvelders bleven ondanks het ontbreken van de vorm van de dag keihard werken om de winst toch binnen te slepen. Dit leek de sleutel tot succes. Met nog een aantal minuten te spelen stond een 4-2 tussenstand op het bord en leek HKC met een voorsprong de rust in te gaan. Oranje-Wit wist de stand voor de rust toch nog gelijk te trekken: 4-4.

In de tweede helft verslechterde het aanvalsspel en kreeg de Dordtse ploeg steeds meer controle over de wedstrijd. Bij een 7-7 tussenstand greep Oranje-Wit het initiatief en wist de ploeg een voorsprong van twee punten op te bouwen. Coach Bram van Geffen bracht Robert Kraayeveld in voor Arno in de hoop nog wat doelpunten te forceren. Dit bleek een goede keuze, de invaller wist in een kleine tien minuten driemaal te scoren. Dit was niet voldoende om de punten in Hardinxveld te houden. De ploeg uit Dordrecht benutte de reboundkracht optimaal en kon door het spelen van lange aanvallen de voorsprong behouden. Eindstand 10-12.

Volgende week hoopt HKC zich te revancheren in de dorpsderby tegen Vriendenschaar.