Denk en Zet wint in Limburg

20 september 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – Het is een heel eind rijden naar Maastricht. Ruim twee uur duurde de reis voor de dammers van Denk en Zet afgelopen zaterdag. Even de benen strekken, een kop koffie en dan vanaf twaalf uur achter de borden voor de eerste wedstrijd in de nationale competitie tegen DC Raes. Om half zes gingen de laatste schijven in het doosje en toonde het scorebord een 13-7 overwinning voor de Giessendammers. Een knap resultaat tegen deze lastige tegenstander.

Na remises van Piet Trapman en Eef Stam hielp aanvoerder Wim Verschoor zijn ploeg hoogstpersoonlijk aan een voorsprong met een prima positionele overwinning. Direct daarop vergrootte de uitstekend debuterende Piet Verkaik de marge tot vier punten. Toen Peter Hartog even later ook al winnend toesloeg en 8-2 liet aantekenen, kon het niet meer mis gaan. Peter van Noordennen, Pieter Trapman en Wim Huisman damden zich naar een gelijkwaardige puntendeling. Achter de twee overgebleven borden hadden Karlijn Overes en Wim Kalis flink overwicht, maar meer dan een ruime remise zat er voor beiden uiteindelijk niet in.

In de interne competitie verloor Peter van Noordennen maandagavond bijzonder onfortuinlijk van clubkampioen Wim Kalis. Hij toverde een ingewikkelde damcombinatie op het bord, maar tot zijn afgrijzen kon Kalis de dam na twee zetten met een schijf winst weer afnemen en het eindspel naar winst voeren. Piet Verkaik handhaafde zich knap bovenin de ranglijst met een remise tegen Piet Trapman.

De uitslagen: Peter van Noordennen – Wim Kalis 0-2; Piet Verkaik – Piet Trapman 1-1; Wim Huisman – Ton van Houwelingen 2-0; Gertjan van Herwaarden – Jan van Wijngaarden 2-0; Eef Stam – Wim Verschoor 1-1; Aart Romeijn – Jesse Gosker 2-0; Peter de Hek – Ad de Hek 2-0; Daaf van Wijngaarden – Wim Buijk 2-0; Fien de Jager – Dries de Hek 2-0; Arie Bakker – Daaf van Houwelingen 1-1; Bas van de Herik – Sander Nederveen 0-2.

advertentie
advertentie